Tags

,


Dobro jutro  u današnji Srednji dan,
evo sta se priča za dan po imenu Sreda :

Ne zaobilazna Wikipedija kaže :


Sreda ili srijeda je četvrti dan sedmice, koji se nalazi između utorka i četvrtka.
Kada se nedelja uzme za prvi dan sedmice, dan u sredini te sedmice je sreda. Odgovarajuće, nemačko ime za sredu je Mittwoch (bukvalno “sredina-nedelje”) od 10. veka, koje je zamenilo originalno ime: Wodanstag.
Prema Bibliji, sreda je dan kada su Sunce i Mesec napravljeni.
Sreda je takođe sredina obične radne nedelje od ponedeljka do petkaEngleski idiom za sredu je “grbav dan”, što se odnosi na “prelaženje preko grbe” (prelaženje preko sredine radne nedelje).Sreda: je najbolja za korespodenciju, marketinske delatnosti, sve susrete i sastanke, pregovore i kratka putovanja.
To je dan kojim vlada Merkur i smatra se da je dobar za druzenje i zabavu, ali ipak, potpisivanje raznih dokumenata mozete odloziti do Cetvrtka (dan Jupitera).

Sreda: je veoma povoljan dan za studente, a samim tim je povoljan dan i za polaganje ispita.
Ovaj dan nosi energiju Merkura i povezan je sa zelenom bojom.
Povoljan je i za komunikaciju svake vrste, citanje i pisanje, korspodenciju, kao i za putovanja.
Dobro je da u skoli ili u obrazovnoj ustanovi postoji obelezje zelene boje.


Sreda je takođe idealna i za šoping, jer su tog dana najmanje gužve u prodavnicama, posebno u večernjim satima


Sreda je dobra za

1. Prvi ljubavni sastanak. Više od četiri od 10 ispitanih smatra da je sreda najbolji dan za prvi ljubavni sastanak, pokazala je anketa sa 8.000 ispitanika na internet stranici za samce.
A razlog je očit – ako sastanak prođe dobro imate dan predaha za sastanak u petak, a ako je loš imate drugu šansu sa nekim novim već u petak.
2. Pitajte za povišicu. U anketi sa 1.500 šefova pokazalo se da su najskloniji zahtevima svojih zaposlenih u sredu. Dva dana ranije prezaposleni su poslom koji ih čeka, a dva dana kasnije već razmišljaju o vikendu i lakše odbijaju zahteve.


Sreda je loša za

1. Raspoloženje. Zaboravite neraspoloženje zbog ponedeljka, američki matematičari Kristofer Danfort i Piter Dods, sa Univerziteta Vermont analizirali su internet blogove u zadnjih četiri godine i zaključili da su ljudi najnesrecniji sredom. U ponedeljak su još uvek srecni, primetili su, jer misle o proteklom vikendu. Međutim, do srede su ga zaboravili i stopili se sa radnom sredinom.


Uzivaj u današnjem danu .
Pozdrav i svako dobro

p.s. nadam se da je ovo sve izmamilo mali smešak i trenutak zaborava na svakidašnjicu

Miučin Svetozar

JMBG 1407954800055

mob +381 64 000 47 63


mail: smiuchin@gmail.com

Google Plus Page Scribd
Contact me: Skype Miuchin.Svetozar