Tags

,


Dobro jutro  u današnji Četvrti dan u nedelji,
evo sta se priča za dan po imenu Četvrtak :


Četvrtak je peti dan sedmice, koji se nalazi između srede i petka.
Po nekim konvencijama, četvrtci u godini određuju brojanje sedmica: prva sedmica se definiše kao sedmica koja sadrži prvi četvrtak u godini, itd.
U Ujedinjenom Kraljevstvu, svi opšti izbori od 1935. godine su održani na četvrtak i ovo je postala tradicija, mada ne zakonska obaveza – što znači da se izbori mogu održati bilo kog dana “sem na subote, nedelje, Badnji dan, Badnje veče, Veliki četvrtak, Veliki petak, javne praznike u bilo kom delu Ujedinjenog Kraljevstva i bilo koji dan predviđen za javnu zahvalnost i tugovanje”. Objašnjenje koje se ponekad daje za činjenicu da je četvrtak dan za izbore je to da je on bio, u većini gradova, tradicionalni pijačni dan, mada se takođe zna da izbor ima praktične prednosti – rezultati izbora se znaju u petak, tako da nova ili postojeća administracija ima vikend da se organizuje u pripremi za vladu za ponedeljak, prvi dan nove sedmice posle izbora.
U romanu Autostoperski vodič kroz galaksiju Daglasa Adamsa, lik Artur Dent kaže: “Mora da je četvrtak. Nikada nisam voleo taj dan”. Nekoliko minuta kasnije planeta Zemlja biva uništena. Tor, po kome je dan dobio ime u germanskim jezicima, pojavljuje se kasnije u Autostoperskoj seriji knjiga i ostalim Adamsovim knjigama.
U Hindu religiji, četvrtak je dan Gurua ili guruvar.
Veliki četvrtak, je četvrtak pre Vaskrsa, tradicionalno dan čišćenja.
Crni četvrtak se odnosi na 24. oktobar 1929. godine kada su cene deonica u Njujorškoj berzi (NYSE) znatno pale, sa rekordnom količinom od skoro 13 miliona deonica – veličinom koja se neće preći još 39 godina. Ovaj krah je obeležio početak Velike depresije. (NYSE)


Četvrtak je dobar za
1. Seks. Seksualni hormoni imaju vrhunac u četvrtak. A najbolje je ako se obavi u četvrtak ujutro dok je nivo testosterona kod muškaraca i estrogena kod žena pet puta viši.
Loš za:
1. Odlazak u bolnicu. Prime li vas u četvrtak verovatno će vas zadržati 24 sata duže nego one koje prime u nedelju, pokazala je studija britanskog Institut for Pablik Polis Risrč.
2. Roštilj. Sedmogodišnja studija pokazala je da četvrtkom najčešće pada kiša. Subotom pada najređe.


Cetvrtkom: vlada Jupiter, veliki beneficar (dobrotvor).
Na taj dan mozemo ugovarati znacajne poslove, zakljucivati ugovore, baviti se finansijskim transakcijama ili svakom vrstom ucenja. Najbolji je dan za kontakte sa inostranstvom i dugorocno planiranje


Četvrtak je pogodan za odvikavanje od pušenja i loš za vremenske prilike.
Naša volja je jača radnim danima, a što se vremenskih prilika tiče, u proseku 2,97 mm kiše padne četvrtkom, zbog čega je ovaj dan najvlažniji u nedelji.


ČETVRTAK je dan Jupitera koji je božanstvo odjeveno u žuto, sjedi na lotosu ili na zlatnoj kočiji koju vuče osam konja.
Jupiter je guru bogova i daje bogatstvo, zdravlje i sreću.
Osoba pod njegovim utjecajem bit će bogata i putovanja u smjeru istoka donijet će joj blagodati. Na ovaj dan poste osobe koje žele ojačati svoju duhovnu vezu sa Božanskim.


Ovo je dan za novi početak, ali konstelacijski on neće biti jednostavan.
Ipak, ako pogledate u prošlost vidjet ćete da upravo niti jedan početak nije počeo jer niste bili spremni učiniti korak.
Onaj ko ne čini korak ne upoznaje život ni sebe, ostaje po strani prepun je formalnih stajališta slijedi pravila, sluša šefa i ne ulazi u sukob.
Da li vam ovo zvuči poznato? Početak, hrabrost i ljubav, tim redoslijedom ovaj dan pokazuje put. Ako ste se odlučili za karijeru, zaboravite ljubav.
Kroz karijeru naša podsvijest govori: nesiguran sam i tražim kroz karijeru da me netko poštuje. Onda ta osoba privlači upravo takvu osobu u svoj život koja vjeruje u taj obrazac i oboje onda ne razumiju što im se događa pa kažu da se ne slažu, proces se nastavlja s drugom osobom.
Nikada se ne rješava problem.
Početak počinje za one koju su se odvažili da ne budu više bolesni.Uživaj u današnjem danu, jer ipak je okrenut NOVI LIST u Vremenskom periodu koji nazivamo ŽIVOT .
Pozdrav i svako dobro

p.s. nadam se da je ovo sve gore napisano, makar za jedan tren, napravilo krivu liniju na tvojim usnama koja se tumači kao OSMEH, da sa njim započneš i ovaj dan

 


Miučin Svetozar

JMBG 1407954800055

mob +381 64 000 47 63


mail: smiuchin@gmail.com


Google Plus Page Scribd
Contact me: Skype Miuchin.Svetozar