Tags

, , ,


Da li ste ikada bili u situaciji gde ste smatrali da je odluka koju pravite sada ili nikada?

Postoji mnogo oblika borbe. Jedan od takvih je grub i haotičan, dok neki drugi oblik može biti smiren. Klasičan film „Rudi“ iz 1993. godine imao je oba navedena oblika. Ovo je istinita priča o dečaku koji je maštao da igra fudbal za Notrdam, i koji je uprkos mnogim preprekama mogao da istraje i održi svoj pravac, bez obzira na sve. Imao je porodicu koja nije verovala u njega, u stvari, činila je sve što je mogla da ugasi njegove snove realnošću poput „takve se stvari ne događaju ljudima poput nas.“ Bez gotovo ikakvog novca, napustio je dom onda kada je trebao da radi u porodičnoj čeličani, sledeći korake svih muškaraca u njegovoj porodici. Napustio je i verenicu i uspomene na svog najboljeg prijatelja – jedine osobe koja je verovala da on može ostvariti svoj san – i koja je nažalost preminula u tragičnoj nesreći. On je znao da je sada ili nikada!

Kada je stigao u Notrdam, bio je još malo obeshrabren i niko ga nije ozbiljno shvatao. Nije imao novca, imao je loše ocene i bio je visine 170cm. Ipak, sa svime što „nije imao“, on ne samo da je održao svoj san u životu igrajući fudbal za Notrdam, već je i ostvario taj san inspirisanim delima.

Kako inspirisano delo izgleda?

To je delo koje ste Vi usmerili i koje Vas stavlja na korak bliže ka snu. Fizički, imate osećaj kao da ste ostali bez daha, ali jednom kada udahnete, postajete puni energije.

Nakon što je proveo četiri godine radeći kao pomoćnik održavanja fudbalskog terena Notrdama, spavajući na poljskom krevetu u kancelariji za održavanje jer nije mogao da priušti prenoćište, i boreći se sa disleksijom, spremajući uniforme i svlačionice tima, napokon je ostvario svoj san!

Da li Vi imate san?

Pred Vama je nekoliko koraka koji Vam mogu pomoći na putu ka njegovom ostvarenju:

Ponašajte kao da ste već jeste to što želite da postanete

Ako želite da budete pevač/ica, pevajte. Ako želite da budete učitelj/ica, nađite načine da podučavate. To ne mora biti u pravom smislu onoga što vidite kao rezultat, već treba da napajate svoju strast kroz dela. Kada je Rudi bio dete, vežbao je govor trenera fudbalskog tima Notrdama svakog dana, čiji je uključivao reč „bori se, bori se, bori se!“

Ostanite usredsređeni

Biće uspona i padova. Ostanite usredsređeni na to kako će Vaš san izgledati.

Budite na usluzi

Nema dela suviše malog koje možete učiniti da biste se približili svom snu. Ako želite da budete dizajner, uzmite posao recepcionara salona. Ako želite da vodite sopstveni butik, nađite posao skladištenja u nekom butiku. Budite voljni da radite bilo šta da budete u okruženju koje će napajati Vaš san. Biti na usluzi ljudima oko Vas znači da ćete biti primećeni, i time ćete se približiti svom snu.

Budite sunđer

Kada ste u okruženju koje napaja Vaš san, budite sunđer i upijajte sve informacije koje će Vam pomoći da pretvorite san u javu. Imitirajte veličinu. Postanite ono što želite da budete.

Slavite

Proslavite pobede i proslavite očigledne gubitke. Gubici nikada nisu zapravo gubici. Gubici Vam samo pokazuju pravac kojim ne želite da se krećete! Prema tome, okrenite se i vratite se dobrom pravcu!