Tags

, ,


Filozofija antimarljivostiDonosim Vam jednu priču zasnovanu na naučnim istraživanjima.Jednom davno živeo je srećan i vredan mrav koji je svaki dan dolazio rano ujutro prvi na posao. Čitav radni dan bio je veseo i odlične volje i dok je radio pevušio je vesele pesmice. Bio je srećan dok je radio i njegovi rezultati su bili odlični. Ali radio je bez fokusa, jer uopšte nije imao nadređenog šefa.

Zato je gospodin stršljen, direktor firme, odlučio da takva situacija ne može potrajati i zaposlio je bubamaru koja je imala veliko iskustvo u oblasti menadžmenta. Prva briga bubamare bila je da organizuja praćenje dolazaka i odlazaka mrava na posao i sa posla. Uspostavila je u tu svrhu i sistem prijemnih i odlaznih dokumenata. Zbog povećanog obima posla oko papira su morali zaposliti sekretaricu koja bi pripremala papire i dnevne izveštaje. Pauk, kojeg su za tu funkciju zaposlili, je odmah uspostavio sistem arhiviranja i postao je odgovoran i za preuzimanje telefonskih poziva.U međuvremenu je srećni i vredni mrav samo radio, radio i radio. Direktor stršljen je bio oduševljen izveštajima koje je dobijao od bubamare i uskoro je došao na ideju da zatraži uporedne studije sa grafikonima, pokazateljima i analizama trendova razvoja. Zbog povećanog obima posla bilo je neophodno zaposliti hrčka koji bi bio direktna pomoć direktoru i kupili su mu odmah novi računar sa štampačem. Veoma se brzo srećni i vredni mrav počeo žaliti na svu tu papirnu vojsku sa kojom se morao boriti. Direktor je odmah uočio da je potrebno brzo reagovati. Kreirao je novo radno mesto šefa službe koji bi nadgledao srećnog i vrednog mrava. Na novo radno mesto je zaposlio cvrčka koji je odmah po svom dolasku zamienio celokupni nameštaj u svojoj kancelariji i na zahtev dobio ergonomski oblikovanu stolicu i novi računar sa LCD ekranom. Pošto je broj kompjutera narastao morao se kupiti i instalirati i mrežni server. Novi šef službe je shvatio da mu hitno treba pomoćnik (koji je usput bio njegov pomoćnik i u prethodnoj firmi) za pripremanje strateškog nacrta upravljanja i budžeta službe.

U pozadini čitave priče mrav je postajao sve manje srećan i sve manje produktivan. Šef cvrčak je oduševljeno zaključio da mora tražiti studiju o socijalnom raspoloženju i zadovoljstvu zaposlenih u firmi. Kada je direktor stršljen pogledao cifre i na osnovu njih shvatio da firma, u kojoj je radio srećni i vredni mrav, nije više tako rentabilna kao pre, dobro se zamislio. Unajmio je elitnnog konsultanta, gospođu sovu kojoj je rekao da izvrši potpunu dijagnostiku firme i da predloži rešenja za poboljšanje rentabilnosti sa ciljem da firma posluje kao ranije. Gospođa sova je nakon tromesečnog istraživanja i detaljnog analiziranja odnosa u firmi direktoru predala izveštaj koji glasi:

“U firmi je previše zaposlenih!”

Direktor stršljen je prihvatio stučnu analizu i odmah otpustio mrava.

Naravoučenije:

Umesto da budeš srećan i vredan mrav u tuđoj firmi, osnuj sopstvenu firmu što će ti dati slobodu da odlučuješ o načinu rada. Usput, nećeš morati raditi za stršljena, bubamaru, pauka, hrčka, cvrčka ili sovu.