Tags

, , , ,


Grančice i trupčići kao nameštaj i dekoracija za vaš dom. Pogledajte kako je lako uklopiti ih u svaki enterijer.

Ekspanzija i stalni porast potrebe za očuvanjem životne sredine doveli su do potpuno novih principa projektovanja nameštaja, ali i uređenja enterijera. S druge strane sve intenzivniji život u gradu stvara nam sve jaču potrebu da se često vraćamo prirodi. Kao odgovor na ove „probleme“ pojavljuje se sve veći broj enterijera u kojima dominira sveže posečeno drvo, bilo okorano ili ne.

Trupčići kao nameštaj 1

Trupćići i grančice svih vrsta drveća koriste se kao nameštaj, zidna i podna obloga ili dekoracija. Pokazaćemo vam niz rešenja u kojima su oni uklapaju i lako kombinuju sa savremenim komadima nameštaja i sa savremenim načinom opremanja enterijera uopšte.

Trupčići kao nameštaj 2

Klub stočići najčešće su sastavljeni od skupine nešto tanjih trupčića i dodatnom obradom dovedeni do savršenog kvadratnog ili okruglog oblika. Kombinuju se i sa drugim materijalima: kovanim gvožđem, staklom, plastikom …

Trupčići kao nameštaj - klub sto 1Trupčići kao nameštaj - klub sto 2

Trupčići kao nameštaj - klub sto 3Trupčići kao nameštaj - klub sto 4

Osvetljenje je najneobičniji vid upotrebe trupčića. Pažljivom izradom i izolacijom proizvođači su osmislili nekoliko izuzetnih modela kojima drvo u svom najprirodnijem obliku postaje rasvetno telo. S druge strane možete i sami napraviti svećnjake od drveta i time dobiti fantastično ambijentalno osvetljenje. Pažljivo! Kao što znamo, drvo je lako zapaljivo.

Trupčići kao nameštaj - osvetljenje 1Trupčići kao nameštaj - osvetljenje 2

Trupčići kao nameštaj - osvetljenje 3Trupčići kao nameštaj - osvetljenje 4

Dodaci za opremanje enterijera dodaće vašem prostoru onaj mali ali savršeni dodir prirode i prirdnog, a omogući će vam uklanjanje i menjanje kada god poželite. Čivilicu, šarene činijice, dekorativni paneli …

Trupčići kao nameštaj - dodaci za opremanjeTrupčići kao nameštaj - oblaganje zidova

Drvo sa svojim izuzetnim karakteristikama nosivosti najbolje je iskoristiti u tom polju. Pa tako kombinacija bele police sa brezovim granama kao nosačima čini moderan i praktičan komad nameštaja lako uklopiv u skoro svaki tip enterijera.

Trupčići kao nameštaj - polica

Za kraj je ostavljen onaj najinteresantniji komad nameštaja koji je naizgled sasvim jednostavan –tanji trupčići i cepanice ergonomski su oblikovane uz pomoć elastične opne i čine moderan, ekološki komad nameštaja za sedenje.

Trupčići kao nameštaj - fotelja i tabure