NAJBOLJE PRIRODNE ZAMENE ZA SO

So je verovatno najviše korišćen začin u kuhinjama širom sveta i mnogi smatraju da je njegov ukus nezamenjiv. Mnoge namirnice koje obožavamo se konzervišu popriličnom upotrebom soli. Ipak, so je komponenta zbog koje ljudi obolevaju od raznih bolesti. Mi vam preporučujemo zdrave zamene.
Izvor: Lifepress magazin


 
Natrijum je glavni element pronađen u soli, a s druge strane nalazimo ga u većini prirodnih biljaka i začina koje upotrebljavamo u kuhinji na dnevnoj bazi.
 
Cimet je jedan od najstarijih poznatih začina posebno u Indji, Šri Lanki i mnogim drugim delovima Azije. Cimet je veoma dobra zamena za so, a ima sposobnost da niveliše nivo šećera u krvi i snizi holesterol.
 
Kardamom je odavno poznat kao odlična zamena za so iako mu je ukus poprilično jak.
 
Bosiljak je takođe poznat kao odlična alternativa za so.
 
Čili u prahu je takođe sjajna zamena za so kojom možete da istaknete ukus jela. Najčešće se koristi u španskoj, meksičkoj i indijskoj kuhinji. Čili jelu daje pikantan ukus što može da zameni so bez ikakvih problema.
 
Lovor je biljka koja se obično dodaje u mesna jela. Veoma je aromatičan i slatkast, a u sušenom obliku njegova aroma je još intenzivnija i njegov ukus može bez problema zameniti ukus soli, ali pazite da ne preterate.
 
Beli luk u prahu ne samo da može poboljšati ukus jela nego je veoma poželjan i zbog svojih dobro poznatih lekovitih svojstava. Savršen je za pripremu mesa, ribe i testenine.
 
Crni biber je pored soli sigurno jedan od začina koje u kuvanju najčešće koristimo. Umesto soli malo pojačajte dozu bibera i dobićete intenzivan i aromatični ukus svog jela.
 
Sok od limuna je dobro poznat i kao prirodni konzervans te je kao zamena za so savršen. Limunov sok će vam voće duže održati svežim, sprečiće oksidaciju i istaći će pikantnu notu jela.
 
Semenke suncokreta imaju veoma bogatu nutritivnu vrednost i odlična su zamena za so u mnogim jelima.
 

Pokušajte kuvati bez soli, budite zdraviji i otkrijte sasvim nove ukuse.Rano ustajanje je ključ uspeha: Pet stvari koje možete da uradite ako svoj dan započnete ranije20.1…

Originalno objavljeno na stranici www.lepotaizdravlje.rs/lifestyle/biznis/rano-ustajanje-je-kljuc-uspeha-pet-stvari-koje-mozete-da-uradite-ako-svoj-dan-zapocnete-ranije © Lepota i zdravlje

=-=-=-=-=
Powered by Blogilo