20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti – II

Saznajte sve one trikove kojima se koriste dizajneri i dekorateri enterijera kako bi prostore učinili kvalitetno opremljenim i jedinstvenim.

Kako smo i obećali, sledi drugi deo trikova za uređenje i dekoraciju enterijera.

     11. „Slojevita rasveta“

Umesto jednog ili dva centralnog osvetljenja, stavite tri, četiri ili pet manjih i raspoređenih po celom prostoru. Tako ćete imati izbor ambijentalnog, celoprostornog i/ili usmerenog (direktnog) osvetljenja.

20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 11

    12. Ćebad i prekrivači kao dekoracija

Uredno i lepo složena ćebad ili prekrivači za popodnevnu dremku, mogu biti deo dekoracije dnevne sobe ukoliko su dezenom uklopljeni i uredno složeni preko rukonaslona sofe ili fotelje, ili pak stavljeni ispod dekorativnih jastučića.

20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 12a20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 12b

    13. Zamenite tradicionalni kafe sto poslužavnikom.

Klub sto na koji smo navikli upotrebite kao sporedni ili potpuno izbacite, a zamenite ga tabureom dimenzija odgovarajućih vašem prostoru sa poslužavnikom odozgo. Poslužavnik osim ravne i stabilne površine na tabureu olakšaće i donošenje kafe i posluženja.

20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 13a20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 13b

    14. Smanjite broj nogara u dnevnoj sobi

Iako je ključ za prostor lakog i prostranog prostora podizanje sofa, fotelja i stočića na tanke nogare, „uzemljenje“ negde mora da postoji. Sofa ili fotelje neka budu modeli bez nogara.

20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 14a20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 14b

    15. Zlatno je u detaljima!

Zlatna boja se vratila u velikom stilu. Par detalja (ram za sliku, svećnjak, detalj na tapetama) u boji starog zlata na miran, fin i sofisticiran način utopliće svaki minimalistički opremljen dom i dati mu neophodnu dozu porodičnosti i tradicionalnosti.

20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 15a20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 15b

    16. Sobno bilje

Sobno bilje unosi dah prirode u dom, osvežava prostor i dodaje kiseonik. Pri opremanju doma cveće je obavezan detalj i ne samo u prozoru.

20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 16a20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 16b

    17. Koža traje!

Ukoliko ste se opredeili za tapacirane trpezarijske stolice, važno je da birate trajne materijale kojim su one tapacirane, da ne biste suviše često trošili novac na menjanje materijala i da one ne bi uvek izgledale staro i istrošeno.

20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 17a20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 17b

    18. Izmešajte nameštaj za sedenje

Pomešajte sedenje u trpezariji, upotrebite klupu ili polu-fotelju umesto klasičnih stolica. Interesantno je nemati 4, 6, 8 … identičnih stolica u svom životnom prostoru.

20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 18a20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 18b

    19. Rasveta u plakaru

Bez obzira da li imate američki plakar u koji može da se uđe ili velike ugradne plakare od poda do plafona, rasveta je važan detalj. Unutar samog ormana možete postaviti male sijalice koje će vam obezbediti neophodno osvetljenje. Dok za obične ormane plafonskom rasvetom osvetlite prostor ormana.

20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 19a20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 19b20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 19c

    20. Obojite stare komade nameštaja

Nemojte samo zbog ostarele boje na omiljenom komadu nameštaja odustajati od njega. Braon boja pokriva sve nedostatke, kao i crna, a za svetlije tonove dobro šmirglanje i kitovanje može rešiti skoro sve probleme starog komada nameštaja.

20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 20a20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 20b20 TRIKOVA koje vam niko neće otkriti 20c

Advertisements