Horoskopski znak kao uzrok ljubomore

Blizance ljubomora obuzima ređe nego ostale znakove, Lavovi su posesivni, Vage nisu sklone ljubomori. Vodolije teško podnose situacije u kojima treba da pokažu slabosti…

Ovan

Kada strasti u vama proključaju, vaše povređeno srce ne bira ni vreme ni način kada će i kako pokazati svoju uzavrelu ljubomoru. I nije vas uopšte briga šta će ko u tom trenutku o vama misliti. Sumnjičavi ste, posesivni i veoma ljubomorni zbog uticaja vaših vladara Marsa i Plutona, simbola jakih i uzavrelih emocija zbog čega je vaš partner stalno pod prismotrom.

Bik

Vaša posesivna priroda teško podnosi bilo kakav oblik partnerove izdaje, čak i ako je samo ispratio pogledom neki par preplanulih nogu ili prokomentarisao vitku građu neke druge žene. Vaše poverenje već je uzdrmano, a sumnja izazvana, pri čemu ljubomora počinje da vas izjeda. Vašim astrološkim poljem partnerskih odnosa upravlja moćni Pluton, pa volite da imate kontrolu nad partnerom.

Blizanci

Vama upravlja planeta logike, Merkur, zbog čega vas ljubomora obuzima ređe nego ostale znakove. Međutim, iako ste svesni svog šarma i utiska koji ostavljate na suprotni pol, jasno vam je da se i vaš partner može naći u sličnom iskušenju. Tada se uključuje vaš “tihi” alarm ljubomore, pa iako ne pravite scene i ne razbijate sve po stanu, poslužićete se veštim “zamkama” kako bi zadržali partnera na svom terenu.

Rak

Iako tako ne delujete, vrlo ste posesivni i sumnjičavi. Vaš vladar, Mesec, simbol intuicije, jakih emocija i potrebe za sigurnošću, uvek vas upozorava kada nešto može ugroziti vaš odnos s partnerom. I zato imate svoj razrađen sistem zaštite od tog, za vas razarajućeg osećaja. Ako nemate dokaz, jedno vreme ćete se primiriti, a ako ga imate, to ćete jako teško podneti.

Lav

Iako vam imponuju partneri koji ne mogu ostati neprimećeni, zbog svoje posesivne prirode ne možete da izbegnete ni zamke ljubomore. Predstavnicima vašeg dostojanstvenog znaka upravlja Sunce, simbol ponosa, pa vas partnerova izdaja pogađa, čak i ako se radi o “bezazlenom” flertu. Iako ste svesni svoje topline, velikodušnosti, ljubomora vas upozorava da se partner lagano ohladio.

Devica

Povod za partnerovu ljubomoru mogu biti vaše veze na poslu, jer tamo uglavnom provodite i najviše vremena. Pod uticajem vašeg vladara Merkura, simbola komunikacije, ponekad niste ni svesni koliko uživate u najčešće bezazlenim flertovima sa svojim kolegama. Zbog toga sumnjate i u partnerovu vernost jer logično zaključujete da ni on nije imun na takve situacije.

Vaga

Iako ne spadate u znakove koji su preterano skloni ljubomori, vaš partner ipak neće dobro proći ako mu padne na pamet švrljanje okolo, bilo pogledom, SMS porukama ili na neki drugi način. Iako ste prilično racionalni, vama ipak upravlja Venera, planeta ljubavi pa ne podnosite da vam bilo ko ugrožava odnos sa partnerom. A, ukoliko situacija počne izmicati kontroli, u vama se budi želja za osvetom.

Škorpija

Na vrhu ste liste znakova kojima ljubomora svakodnevno zagorčava život. Vaša strastvena, ali vrlo ranjiva priroda pod uticajem planeta erotičnosti, seksualnosti i jakih emocija, Marsa i Plutona, vaših vladara, burno reagujete i na bezazlene sitnice, koje neko drugi ne bi ni primetio. Iako ljubomoru prikrivate urođenom samokontrolom, vaš pogled govori više od reči.

Strelac

Simbol vašeg znaka, strelac koji odapinje strelu direktno u metu, na neki način simbolizuje i način na koji rešavate eventualne probleme u emotivnoj vezi. Odmah reagujete ukoliko vas vaš ljubavni partner pravi ljubomornom i kažete mu da vam to smeta. Jer, kada biste prešli preko takvih situacija, svesni ste da neki drugi put možda ne biste bili tako tolerantni.

Jarac

Iako tako ne delujete, jako ste ranjivi i pogađaju vas situacije u kojima vas partner (ne)svesno pravi ljubomornom. Naravno, to ne pokazujete i patite u sebi jer vam je povređen i ponos i narušeno dostojanstvo. Ukoliko uspete da prebrodite bure i oluje u vlastitoj duši, postajete oprezniji. Međutim, prevaru ne opraštate, pa ukoliko partnera uhvatite na delu, to je kraj.

Vodolija

Teško podnosite situacije u kojima treba da pokažete svoje slabosti. Vašim znakom upravlja Uran, planet flerta i avantura, pa birate partnere koji će moći da toleriše vaše hirove. Ali, ukoliko ste zbog osobe koju volite došli u situaciju da vas obuzme plamen ljubomore, potrudićete se da to prikrijete i svojim ponašanjem i načinom komunikacije s njom.

Ribe

Vašim hipersenzibilnim znakom upravlja Neptun, simbol zanosa, zaljubljivanja i romantike, pa se potpuno predajete partneru koga volite. Ipak, zbog toga vas je lako i povrediti. Ako zbog osobe do koje vam je stalo osetite trn ljubomore, prvo počinjete da preispitujete sebe i svoje postupke. Prevaru biste možda i oprostili, ali osećaj da se slična situacija može ponoviti, ne da vam mira.
Izvor: cosmopolitan.hr