Horoskop za vreme vladavine Strelca


Horoskop za vreme vladavine Strelca

Pročitajte šta vam predviđaju zvezde u periodu vladavine horoskopskog znaka Škorpije, koji počinje 23. novembra i traje do do 21. decembra 

Posao

Ukoliko tražite neki bolje plaćen posao, poslovne mogućnosti će vam biti više naklonjene u drugoj polovini meseca. Ovo je period tokom kojeg će vam poslovne ponude dolaziti kako od novih tako i od starih saradnika. U ovom periodu može doći do prekida saradnje sa nekim osobama, pre svega zbog toga što ne želite da stalno ispravljate tuđe brljotine, pogotovo ukoliko radite u većim firmama. Osim toga, budite jako oprezni i obratite više pažnju na to šta drugi pričaju o vama, jer im je cilj da odgovornost za greške u nekom poslu prebace na vas. Naročito povedite računa kada su žene u pitanju. U drugoj polovini meseca bićete mnogo sigurniji kakve konkretne promene želite, koje ćete moći i da ostvarite. Već ste pokrenuli neke poslovne projekte, ali još uvek zavisite od neke osobe koja vam je jako bitna u poslu i bez čije pomoći projekat neće moći da se realizuje. Sredinom meseca situacija na poslu najzad će se preokrenuti u vašu korist, pa možete očekivati uspešan završetak nekog posla. Manji prilivi novca tokom ovog perioda i te kako će vam značiti, jer će vam omogućiti da neke poslovne planove konačno sprovedete u delo. Takođe, kada je reč o finansijama, do kraja meseca očekujte značajnije uvećanje prihoda. Osim toga, očekujete da vam se vrate neki dugovi, ali vas svi izbegavaju, pa budite manje taktični. Ukoliko želite da završite sve ono što ste naumili, u ovom periodu biće vam potrebno više vremena nego što ste mislili, pogotovo što ćete istovremeno raditi nekoliko poslova, ali će vam se na kraju i te kako isplatiti.

Ljubav

Vaše nezadovoljstvo trenutnim ljubavnim odnosom podstaklo vas je da krenete u ofanzivu, što inače vama nije svojstveno. Nakupilo se dosta toga, a jako vam je stalo da znate na čemu ste u toj vezi. Ukoliko partner nešto ne preduzme, čvrsto ste rešili da vi zauzmete drugačiji stav. U prethodnom periodu bili ste u mogućnosti da obnovite neke kontakte, što vam je pomoglo da shvatite šta u budućnosti želite. Neki Ovnovi biće u iskušenju da uđu u tajnu vezu ili da pomalo flertuju, a sve zbog želje da osete da su voljeni. Već ste se pomalo umorili da vi stalno preuzimate inicijativu. Ali, posle 16. decembra bićete u prilici da porazgovarate sa partnerom i rešite brojne probleme. Slobodni predstavnici ovog znaka imaće utisak da se vrte u začaranom krugu, dosta iščekivanja, ali ničeg konkretnog u odnosima. Tokom ovog meseca očekuje vas nekoliko novih poznanstava, ali većina će se završiti na povremenim kontaktima. Period nije povoljan za neku ozbiljniju priču, pa će vam više odgovarati flertovanje.

Zdravlje

U prvoj polovini meseca bićete skloni povredama zbog nepažnje, ali i glavobolji, vrtoglavici i nesanici.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

BIK (21. 4. – 21. 5)

Posao

Tokom ovog perioda više ćete biti na putovanju nego u firmi, a postoji mogućnost da preuzmete i dodatne poslove vaših kolega u njihovom odsustvu. Ipak, od 5. decembra biće vam mnogo lakše jer će vam saradnici priteći u pomoć, ali budite jako oprezni kod nekih poverljivih poslovnih situacija. Osim toga, postoji mogućnost da se nađete u neprijatnoj situaciji, odnosno da se oslonite na pogrešne osobe koje mogu da izigraju vaše poverenje, a vi ćete biti odgovorni za to. Budite oprezniji, jer u vašem okruženju postoji mnogo ljubomornih ljudi. Od sredine meseca uspećete da se izborite za neki novac koji je trebalo odavno da vam stigne. Period je povoljan za one Bikove koji rade sa naftom, gasom, lekovima ili kozmetikom, jer će biti u mogućnosti da budu unapređeni ili će razmišljati o pokretanju nekih novih poslova. Do 17. decembra vodite računa šta potpisujete ili kakve poslove dogovarate, jer postoji opasnost da vam promaknu mnoge sitnice, što bi vam moglo doneti veliki rizik, naročito finansijski. Ipak, u ovom periodu najzad ćete uspeti da vidite rezultate svog zalaganja i angažovanja.

Ljubav

Sam početak meseca ne donosi neke lepe vesti, čak se možete pomalo i razočarati u jednu osobu. Međutim, druga polovina meseca biće mnogo perspektivnija, jer ćete biti u prilici da upoznate nove, jako zanimljive osobe iz vašeg okruženja. Tokom celog perioda trudićete se da budete što manje u kući, da više izlazite i družite se, a ukoliko vam posao dozvoljava da putujete očekujte da ćete i na putovanjima privlačiti pažnju suprotnog pola. Ali, ovo je samo uvertira za prave priče koje vas tek očekuju… Postoji mogućnost da uđete u tajnu vezu sa partnerom koji je zauzet, ali i to će verovatno biti kratkog daha jer ćete imati još ljubavnih mogućnosti. U kafiću možete doživeti jednu interesantnu avanturu, dok će se u drugoj polovini meseca pojaviti neko sa izraženom crtom humanosti i dobročinstva, što će biti prisutno i u poslu te osobe. Ovom slučajnom susretu na samom početku nećete pridavati mnogo značaja, ali u jednom trenutku ovoj osobi ćete dozvoliti da na neki način dominira nad vama, pre svega intelektualno. Potrudiće se da pridobije vašu pažnju i naklonost na najrazličitije načine, a tu vi “padate”. Tokom poslednje nedelje novembra vaša želja da dominirate nad partnerom biće jako izražena, što će verovatno dovesti do velikih nesporazuma.

Zdravlje

Obratite pažnju na grlo i sinuse, a možete imati i manjih problema sa kičmom. Takođe, vodite računa da ne istegnete ligament na zglobu ruke ili noge.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

BLIZANCI (22. 5. – 21. 6)

Posao

Ovaj period označava početak stabilizacije na poslovnom planu. Ukoliko vam je neki posao zavisio od ženske osobe, sada će se situacija raščistiti i pokrenuti. U prvoj polovini meseca komunikacija sa saradnicima biće prilično teška, ali bi izvesne nesuglasice zbog vašeg neslaganja sa mišljenjem drugih mogle da prouzrokuju problem među vama. Na sreću, druga polovina meseca donosi preokret, odnosno nove mogućnosti i proširivanje saradnje sa osobama van grada, ali i sa nekim saradnicima sa kojima ste već pregovarali. Ukoliko se bavite privatnim poslom, novac ćete verovatno uložiti u sređivanje radnih prostorija, ali i u poboljšanje uslova rada, jer vam je to neophodno. Budite jako oprezni prilikom nekih novčanim transakcija i ne zalećite se, jer lako može doći do pogrešne opcije. Već dugo očekujete neki novac, ali on nikako da stigne, zbog čega ste prilično nervozni jer zbog toga morate da odložite neke poslove. Ukoliko želite da prodate automobil koji vam već duže vreme stoji u dvorištu, sada je pravi trenutak to da učinite.

Ljubav

Ukoliko ste u vezi ili braku tokom celog perioda svaki slobodan trenutak koristićete da se maksimalno posvetite partneru i porodici. Briga za njih vam je na prvom mestu, iako to otvoreno ne pokazujete. Zbog nekih porodičnih problema možda ćete morati da smanjite poslovne obaveze. Tokom celog perioda često ćete odlaziti u posete rođacima i prijateljima. Oni koji planiraju zajednicu ili brak trebalo bi da to urade krajem novembra. Za slobodne Blizance ceo period biće prilično monoton, bet nekih bitnijih emotivnih dešavanja. Ipak, biće i nekih novih poznanstava, bilo preko poslovnih kontakata ili posredstvom prijatelja. Verovatno ćete razmišljati o nekoj osobi iz prošlosti, možda i o obnavljanju kontakta. Ali to vas neće dugo držati, pa ćete više neobavezno flertovati nego što ćete razmišljati o nekoj konkretnijoj vezi. Krajem meseca verovatno ćete otići na službeno putovanje, na kojem ćete se jako lepo provesti, jer ćete upoznati mlađu, veoma zanimljivu osobu koja vas neće ostaviti ravnodušnim.

Zdravlje

Krajem novembra i u prvoj polovini decembra možete imati problema sa cirkulacijom, zglobovima i povremenim srčanim aritmijama. Osim toga, moguća je povreda ramena, kao i stomačne tegobe.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

RAK (22. 6. – 22. 7)

Posao

Tokom celog perioda bićete skloni iscrpljivanju, pogotovo ukoliko imate dinamičan posao. Ali, pozitivan stav će vam pomoći da prevaziđete fizičku slabost ili loše zdravstveno stanje. Potrebno je da se koncentrišete i uskladite sve svoje aktivnosti na polju brige o zdravlju, dnevnih poslova i karijere. Pokušajte da se ne opterećujete previše, već samo u onoj meri koja će dovesti do generalnog poboljšanja. Što se tiče dnevne rutine, organizujte se tako da budete što efikasniji, odnosno najvažnije je da raščistite probleme koji su se prilično nagomilali, zbog čega često osećate da imate previše obaveza i da ne znate šta bi pre, a na kraju dana se posvađate sa svima jer ništa niste uradili. Šef će vas provocirati, pa ćete se najverovatnije početkom decembra sukobiti sa kolegom, koji vas inače nervira, a šef će biti na njegovoj strani. Zato bi bilo najmudrije da ne pokušavate sve probleme da rešavate odjednom, nego jedan po jedan. Ukoliko imate partnera u poslu, tokom ovog perioda može doći do sukoba, što će rezultirati prekidom saradnje. Nezaposleni Rakovi biće u prilici da dobiju pokroviteljstvo ili da se zaposle u agenciji koja se bavi nekretninama, u nekoj radionici, prodavnici ili medicinskoj ustanovi.

Ljubav

Ovo je period iskupljenja, vraćanja sebi, molitvama i meditaciji, ali i vreme lutanja u ljubavi. Neki Rakovi će samo sanjati o ljubavi. Platonske i tajne veze mogu dati samo jedno veliko ništa, a toga ćete postati tek pošto se stvari budu prilično zakomplikovale. Sanjate ružičaste snove, ali svi vaši ljubavni ideali lako se mogu urušiti već sredinom meseca, ukoliko ne budete maksimalno realni i mudri. Početak decembra kreće sa dosta optimizma, velikim idealima i romantičnim snovima, čak će tokom tih dana doći do virtualnog poznanstva. Ali, ovakvo poznanstvo prihvatite samo ukoliko smatrate da ste vrlo stabilni, inače će vam progutati mnogo vremena koje biste mogli na drugi način da iskoristite. Na kraju ćete se osećati kao žrtva izdaje i prevare od imaginarne voljene osobe. Mnogo realnije je da početkom meseca sretnete osobu u prevozu, na nekom putovanju ili da vas poveže profesija i da ovo doživite kao fatalni susret, a postoji velika šansa da ovakva veza potraje. Rakovi koji su u vezi početak meseca bi trebalo da iskoriste za stvaranje romantične atmosfere, uz sveće i vino. Period je idealan za još veće približavanje.

Zdravlje

Na zdravlje mislite unapred i ne čekajte da se razbolite. Sunce vas čuva, daje vam vitalnosti i popravlja vam kondiciju, ali kako imate tendenciju da se iscrpljujete, doći će do pada imuniteta. Kontrolišite šećer i masnoću u krvi. U ovom periodu prijaće vam muzika za opuštanje.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

LAV (23. 7. – 23. 8)

Posao

Kao u prethodnom, i tokom ovog meseca očekuju vas burni događaji i verovatno ćete biti u prilici da nešto bitno promenite u drugoj polovini meseca. Osim toga, tokom celog perioda imaćete nekoliko izuzetno povoljnih poslovnih aktivnosti. Ali, budite jako oprezni i pažljivi jer su moguća velika iznenađenja i neprijatni obrti situacije. Najbolje bi bilo da budete po strani i da ne komentarišete rad drugih. Važnije odluke donosite tek posle 2. decembra, jer ćete tada imati podršku partnera ili saradnika. Ukoliko imate privatnu firmu, moguće su inspekcijske kontrole, pa budite vrlo oprezni kada je ispravnost papira u pitanju. Lavovi koji traže posao u drugoj polovini meseca verovatno će se zaposliti. Osim toga, tokom celog perioda očekuje vas uspešan rad sa inostranstvom, pa ćete ugovoriti veoma unosnu poslovnu saradnju. Novac će vam dolaziti preko partnerskih poslova ili već realizovanih poslovnih ugovora. Sa Venerom u Jarcu možete postaviti čvršće temelje nekom projektu za koji je postojala samo šansa. Za pojedine Lavove kraj jeseni postaće period materijalne sreće, protežiranosti, beneficija i finansijskog uspeha.

Ljubav

U krugu poznanika verovatno ćete tokom ovog perioda upoznati potencijalnog partnera. Iako niste previše komunikativni sa neznancima, ovog puta će vam jedna takva osoba privući pažnju, na nekakvom javnom skupu. U pitanju je osoba sa kojom ćete doživeti lepu romansu, a koja se razlikuje od ostalih po nečemu upečatljivom, jer je u protivnom vaše budno oko ne bi ni zapazilo. Kako Venera u aspektu sa Jupiterom predstavlja legitimnost i legalnost nečega, osoba o kojoj je reč već je bila u braku, ali se još nije zvanično razvela. Lavovi koji su u vezi tokom celog perioda imaće velikih porodičnih problema, pre svega zbog toga što se osoba koja vam je partner ne dopada vašim roditeljima, pa ćete biti prinuđeni stalno da balansirate i pravite kompromise. Oni predstavnici znaka koji su u braku, u ovom periodu mogu da očekuju velike dileme i neizvesnosti. I tokom novembra i decembra često ćete imati nesuglasice sa partnerom, pa ćete se stalno preispitivati ili praviti nepotrebne ljubomorne scene. Ali, budite jako oprezni, partner će verovatno više vremena provoditi na poslu, možda i zato da bi što više zaradio. Kontakti sa strancima ili onima koji žive u inostranstvu za vas su uvek dobitna kombinacija.

Zdravlje

U ovom periodu imaćete problema sa cirkulacijom. Povremene glavobolje verovatno su posledica problema sa vratnim delom kičme. Svako preterivanje u hrani, piću ili poslu, loše utiče na zdravlje.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DEVICA (23. 8. – 22. 9)

Posao

Već izvesno vreme očekujete promene na poslu, ali se to ne događa. Neke mogućnosti su za vas zatvorene, ali postoje i okolnosti koje vam idu u prilog. Početak decembra biće prilično naporan, ali najvažnije je da ćete imati dovoljno energije, samo je potrebno da je pravilno usmerite. U ovakvoj situaciji to je najlakše kroz rad. Nije vam svejedno što sve morate sami, što imate previše posla i obaveza u kući, ali na taj način planete vam u stvari pomažu. Probudite se i krenite u akciju, na početku će biti naporno, biće vam potrebno mnogo truda, ali će se na kraju ipak isplatiti. Problemi sa finansijama nastaviće se i tokom ovog perioda, pa se ne zadužujte ukoliko baš ne morate. Ipak, biće malo lakše nego u prethodnom mesecu, jer će vam stići novac na koji niste računali. U decembru možete doći u konflikt sa osobom sa kojom sarađujete, zbog njenog neodgovornog ponašanja ili nezadovoljavajućih stavova u poslu. Svi poslovni dogovori, koje budete sklopili u prvoj polovini decembra, biće veoma uspešni. Iako ćete biti prilično iscrpljeni obavezama, verovatno ćete razmišljati o dodatnom poslu koji bi vam uvećao prihode. Obratite pažnju na neke papire i zakonske obaveze, da ne zaboravite da ih regulišete.

Ljubav

Nemate baš mnogo inicijative kada su emocije u pitanju i gotovo sve prepuštate partneru. Ukoliko vam se neko dopada, pokažite mu da ste zainteresovani, jer u protivnom neko drugi će stići pre vas do te osobe. U decembru ćete verovatno sresti osobu iz prošlosti koja će ponovo pokušati da vas osvoji, ali vi nećete biti preterano zainteresovani. Neke Device, pogotovo muškarci, verovatno će tokom ovog perioda ući u tajnu vezu sa osobom koju će upoznati preko neke društvene mreže ili na nekom putovanju. Oni koji su u dužoj vezi mogu se naći u neprijatnoj situaciji sa partnerom, što može doneti i privremeno razdvajanje. Tokom celog perioda biće mnogo nervoze i nestrpljenja kada je u pitanju ljubavni odnos. Ukoliko ste u braku, teško ćete ostvariti skladan odnos sa partnerom ako ne napravite kompromise, što ćete biti jako teško jer vas partnerova preosetljivost jako nervira. Ali, ne zaboravite da su sve to samo vaše projekcije i da ne postoji ništa što sami niste kreirali. Device koje imaju duži staž u vezi, mogu planirati porodicu, a moguća je i prinova u porodici. Iako još uvek niste načisto gde biste živeli, najlošije rešenje bi bila zajednica sa roditeljima. Slobodne Device biće u prilici da upoznaju osobu kojom će biti opčinjene.

Zdravlje

Raspoloženje vam nije na zavidnom nivou, što će uticati na vaše zdravlje. Zbog promene vremena moguće su glavobolje, povremena nesvestica, ali i melanholija. Proverite krvnu sliku.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

VAGA (23. 9. – 23. 10)

Posao

Napokon ćete od kraja novemra moći normalnije da funkcionišete. Do ovog perioda nema povoljnog trenutka za potpisivanje ugovora. Finansije se pokreću i stabilizuju vam se odnosi sa saradnicima. Kontrolišite svoje reakcije. Skloni ste da precenite svoje mogućnosti, pa na kraju uglavnom završite sa osećanjem preopterećenosti. Uložite dosta napora da svoje ideje sprovedete do kraja. Ukoliko ste nameravali da menjate posao, imaćete priliku za to krajem meseca, ali budite oprezni. Otvaraju vam se mogućnosti za dodatni ili honorarni posao, pa se malo više aktivirajte i iskoristite šanse. Za one koji su bez posla ovo je period kada mogu očekivati ponudu na određeno vreme. To može biti posao vezan za trgovinu, komercijalu ili bilo koju vrstu uslužnih delatnosti. Iskoristite šanse koje vam se nude, ali ne očekujte da će sve ostati isto. Pazite šta potpisujete, tri puta pročitajte pre nego što na neki dokument stavite svoj potpis. Polje komunikacija, informacija i kontakata sada je najugroženije. Neke stvari ćete morati da ponovite više puta pre nego što ih dovedete u red. Ako ste nezaposleni akcenat stavite na traženje posla u sferi rada sa komjuterima ili tehnikom. Odgovaraju vam i razni vidovi radionica za popravku, kao i sve što je u vezi sa estetikom, kozmetikom, dizajnom, dekoracijom…

Ljubav

Već duži vremenski period emotivna strana potpuno je disfunkcionalna i nije onakva kako priželjkujete. U narednom periodu biće novih kontakata i udvaranja, ali se može dogoditi da budete neodlučni zbog razlike u godinama. Velika je verovatnoća da će partner biti mlađi od vas.

Ostavite dovoljno prostora za sebe i svoje emocije, jer ih često sebi uskraćujete! Može da se dogodi da budete u dilemi između stare i nove veze, ali vreme će ubrzo pokazati šta vam je činiti, najverovatnije posle 12. decembra, od kada će sve krenuti u pravcu koji vama odgovara. Slobodnim pripadnicima ovog znaka predstoji nezaboravna romansa gde se osvaja i preotima. Naglašene su strasti koje su obostrane, a želje vuku, shvatićete da ništa ne može da se predvidi. Sve manipulativne tehnike sada su otvorene, a ako dolazite kod osobe koja vam se dopada čuvajte se onoga što konzumirate. Ukoliko ste u vezi koju ste tajili sada će ona postati zvanična, bilo to vama drago ili ne. Ukoliko to ne želite, budite jako oprezni, jer postoji velika mogućnost da se sve otkrije. Oni koju su u vezi/braku još su u problemu sa partnerom i trebalo bi da smanje tenziju. Pokušajte da se krajem meseca više okrenete partneru i budete bliskiji. Ne inatite se.

Zdravlje

Umorni ste i potrebno vam je više energije. Ne rešavajte to većom količinom hrane, ne jedite zbog nervoze. Preporuka je da smanjite obroke.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

Posao

Promena radnog mesta koja je već bila nagoveštena od polovine meseca sada dobija jasniju strukturu. Neočekivani problemi uvećavaju se, a kašnjenje plate sa dugovima koji se gomilaju teraju vas da donesete odluku. Svako zlo sa sobom nosi i nešto dobro, pa ako ste dugo radili i pri tom bili nezadovoljni, Univerzum vas sada primorava da ono što za vas nije dobro napustite i preuzmete stvari u svoje ruke. Direktni Merkur u prvom polju osim zaostalog novca nosi i finasijske probleme koje ćete početi da rešavate od polovine meseca. Ipak, konačno poboljšanje situacije u kojoj se nalazite očekujte tek od sledećeg meseca. Ukoliko ste nezaposleni, partner ili neka druga bliska osoba, mogu vam doneti glas o slobodnom radnom mestu. Poslovi koji su sada aktuelni za vaš znak su vođenje knjiga, sekretarski poslovi, izrada vizit-karti, kalendara, reklama… Medicinske usluge, perionice, čistionice, zemljoradnja, dobar su izbor za vas, kao i zanati koji su orijentisani na detalje. Posao može biti i sasvim samostalan, a ako radite za nekoga to može biti posao po angažmanu što nije loše u narednih par meseci. Imate potrebu da budete slobodniji i da istražujete sopstvene mogućnosti.

Ljubav

Željni ste ljubavi, ali i dalje ste razočarani jer nema onog pravog! Sve su to neke zamene, zauzeti partneri koje vi ne želite jer sanjate o ozbiljnoj priči i ljubavi. No ukoliko ste nekog i upoznali to je osoba koja je iz druge sredine, grada, pa vam to donosi nesigurnost i dalju perspektivu vašeg odnosa. Decembar bi mogao da donese i zahlađenja odnosa, najviše zbog poslovnih obaveza, ali vi to nikako ne možete da razumete.

Za vas postoji sad i odmah kada nekog volite. Ne ulazite ni u kakvu žustru raspravu jer bi to samo moglo da odbije partnera iako nije odustao od vaše veze! Osim toga, ne dozvolite da drugi “ispiraju usta” vašim raspravama. Ne donosite odluke pre nego što dobro razmislite. Tek posle 15. decembra možete upoznati nekog ko će probuditi vaše strasti. Oni koji su u braku imaju druge probleme, naime bračnim partnerima ljubav i sklad kvariće finansijski problemi. Kako će novac biti problem i kod jednog i kod drugog svađe i uzajamna optuživanja za nesposobnost rađaće nerazumevanje i neprijateljstvo. Ipak, sukobi su bezopasni a serije svađa i pretnji rastankom završavaće se pomirenjem u kasnim noćnim satima.
Zdravlje

Uskladite svoj ritam i vodite računa da se ne povredite. Mogući su probčemi sa kičmom i krvnim pritiskom.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

STRELAC (23. 11. – 21. 12)

Posao

Nije baš pametno da filozofirate početkom meseca, iako ste na neki način zaštićeni. Osoba na položaju analiziraće svaki vaš gest i znanje kojim raspolažete, ša bi hvalisavost mogla skuplje da vas košta nego što u to možete da poverujete.

Postajete agresivniji prema ograničenjima, a temperamentno istupanje samo će vam dodatno iskomplikovati život. Morate biti istrajni u donošenju poslovnih odluka. Potebna je reorganizacija i imaćete veliki pritisak sa svih strana, što od vaših saradnika, što od pretpostavljenih. Najbolja opcija za vas je ako ste sami sebi gazda. Sve u svemu, podrška postoji i pored osećaja da se sami borote sa svima. Ipak, ovo je lep period za napredak i verovatno ćete imati i dodatnih ponuda. Takođe, poslovanje sa strancima ili osobama koje su vam daleko biće u opticaju tokom ovog perioda. Ukoliko vam je posao povezan sa putovanjima, veoma često ćete imati priliku za to. Ulazak u poslovne partnerske odnose apsolutno je nedopustiv čak i do kraja meseca, ali se bar suzdržite do momenta kada ćete moći bolje da procenite osobu koja vam nudi partnerstvo sa puno entuzijazma i volje, ali sa malo razuma i logike. Sve važne odluke ostavite za kasnije, bavite se onim što je trebalo da uradite a niste, vreme je za veliko unutrašnje i spoljašnje spremanje. Ujedno ovo je i najbolji period za to. Ako radite u vojsci, proizvodnji, građevini, očekujte protekciju i dobijanje pozicije. Nezaposlene osobe mogu tražiti posao u ovom području, a posao će doći preko veze. Ovo je odličan period za advokate, govornike i one koji verbalno nastupaju. Budite malo oprezniji u saobraćaju, a postoji šansa za materijalni gubitak, pa vodite računa da ne izgubite neki dokument ili da na put krenete bez njih!

Ljubav

Da li je vreme da razmišljate o nekoj novoj vezi ili samo avanturi? Bićete raspoloženi da se pokrenete na ovom polju, pa ćete se više družiti i zabavljati sa prijateljima, poznanicima, kolegama…. Upravo u takvom okruženju možete i da upoznate neku novu osobu. Možda će to biti i prilika da ostvarite vezu sa osobom za koju ste nedavno postali zainteresovani? Pazite na granice, vodite računa u šta se upuštate i šta ćete sebi dozvoliti. Ako ste u vezi/braku ovo je opet jedan vid preispitivanja odnosa. Obostrano nezadovoljstvo vrlo često može da se završi konfliktom. Ne trudite se da postignete nikakav kompromis sada, sačekajte povoljniji moment ukoliko želite da se pomirite. Skloniji ste ljubomori i preuveličavanju situacije što će biti još jedan od mnogih nesporazuma u ovom mesecu! Razmislite dobro da li vam se stalo do partnera ili samo do sebe.

Zdravlje

Mogući su problemi sa ishranom, kao i tendencija ka dobijanju na težini. Početkom meseca prijaće vam sve što pojedete, ali ako ne kontrolišete unetu količinu brzo će postati vidljivo da ste preterali. Posledice mogu biti povišene masnoće, zakrčenje krvnih sudova…

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

JARAC (22. 12. – 20. 1)

Posao

Nude vam se poslovi koji zahtevaju puno angažovanja uz ulaganje energije. No, nije vam teško ukoliko vidite da to ima cilj i da ćete biti novčano nagrađeni. Najjači motiv za vas je da radite ono do čega vam je zaista stalo. Za bilo kakve odluke sačekajte period posle 29. novembra, jer ćete tek tada imati ispravnu sliku o svemu. Neki raniji dogovori o saradnji mogu i dalje ostati samo na praznim rečima. Kontakti sa osobama koje su na funkcijama mogu vam doneti nove kontakte i verovatno ćete razmišljati o proširivanju saradnje. Ukoliko se neki stari dogovori ponovo aktiviraju, ili pak obnove ugovori, za vas će to biti povoljno. Vodite računa o nekoj dokumentaciji koju usput možete zagubiti. Timski rad sada vam je najpotrebniji, pa se trudite da podelite poslove sa saradnicima. Razmišljajte o saradnji sa strancima, pa čak i sa onima iz naujudaljenijh zemalja. Može se dogoditi da imate problem oko naplate nekih dugovanja ili nepredviđene troškove. Možete očekivati pomoć prijatelja, ukoliko se usudite da pozajmite. Privatne firme su pod znakom pitanja, restrikcije su već neko vreme prisutne. Ako ne krenete u reorganizaciju poslovanja, slobodno stavite ključ u bravu da bi izbegli dalje probleme. Sve vam stvara tenziju, napetost i nervozu, a osobe na položaju stalno su ispred vas, što može da vas dovede u stanje rastrojenosti. Koncentracija je već oslabljena pa lako reagujete na spoljašnje stimulanse.

Ljubav

Niste previše raspoloženi za partnera, premoreni ste. Želja da menjate nešto u vašem životu je jaka, a i okolnosti vas nagone na promene. Možda ćete razmišljati o zajedničkom životu. Pred vama su mnoge mogućnosti, samo je potrebno iskoristiti ih na pravi način. Ukoliko ste u vezi koja vam ne donosi emocije i strasti, razmislite da li ste i dalje tu samo po navici. Možda ste spremniji da se upustite u mnogo ozbiljniji odnos nego što partner nudi. Ovo je period kada ćete želeti tajnu ljubav, a flert sa mlađom osobom može podstaknuti razmišljanja o vašim emocijama. Budite društveniji i krećite se u krugu novih ljudi. Ako ste slobodni mogli bi ste se upustiti u vezu sa osobom na daljinu, ili u tajnu vezu, a privući će vas njegova/njena intelektualna strana, komunikativnost, razumevanje… Venera u trenutnom tranzitu daje vam harizmu, privlačnost i tajenstvenost. Iznenadiće vas strasti koje se neočekivano bude, potreba da osvojite i budete osvojeni, potreba da osećate, dotaknete, da se probudite. Ove ljubavi sada nisu bezopasne, a vi ste tako racionalni. Nemojte strahovati u ljubavi koja vam donosi zadovoljstvo. Nisu važne ni godine ako ste vi ispunjeni nadom i željom da nastavite kontakt. Nisu isključeni ni susreti sa bivšim partnerima sve do 15. decembra.

Zdravlje

Iscprljeni ste i treba vam oporavak. Ukoliko ste emotivno neraspoloženi, to se prenosi na vaše zdravlje.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

Posao

Promene koje želite uskoro ćete moći i da sprovedete, ali je potrebno da napravite još poteza pre nego što konačno odlučite šta i kako dalje. Ukoliko razmišljate o svom biznisu, ovaj mesec nije povoljan za realizaciju, naročito što možete imati problem sa potrebnim papirima. Ovo je vreme inovacija, širenja štamparske produkcije, distribucije i posredništva. Uspeh zavisi od detaljne analize i procene situacije, kao i od svakodnevnog i upornog angažovanja ma šta da je u pitanju.
Pokušajte da se sada ne zadužujete, da ne uzimate kredite i pozajmice ako nije neophodno. Ovog meseca nema mesta za zadovoljstvo i opuštenost, za sve što budete radili moraćete da se izborite. Stoga budite spremni da se fokusirate samo na ono što je neophodno, a druge segmente života ostavite po strani. Sve do 5. decembra može biti problema i u komunikaciji, kako sa saradnicima tako i sa drugima. Nećete uvek biti raspoloženi da saslušate savete kolega (prijatelja), već ćete impulsivno donositi odluke koje mogu loše da se odraze na vaš posao. Obratite pažnju da neki spoljni uticaji, razne priče i ogovaranja ne prouzrokuju probleme sa nadređenima. Možda niste na vreme bili obavešteni, pa proverite sve informacije do kraja, pre nego se obratite glavnom saradniku. Prisutno je izvesno nezadovoljstvo novcem. Posle 2. decembra možete dobiti bolju ponudu. Mogućnost putovanja.

Ljubav

Ovaj mesec kreće sa dosta mogućnosti da sebe konačno emotivno zadovoljite. Privlačićete pažnju u okruženju, pa komplimenti za izgled neće izostajati gde god se budete kretali. Već duže vreme želite da se zaljubite i ostvarite vezu kakvu ste zamišljali. Iskoristite maksimalno ovaj period za razne dogovore, susrete i bogat društveni život. Ne zapostavljajte ni jednog prijatelja, kolegu koji vas mogu upoznati sa nekim novim društvom. Kretaćete se i u krugu osoba sa kojima se niste čuli ni videli već duže vreme. Bićete prijatno iznenađeni njihovim reakcijama. Vaš autentični šarm i umeće flertovanja ostaviće suprotnu stranu zainteresovanom, pa će vam se najmanje dve osobe dopasti ili udvarati. Odlučićete se ipak za starijeg partnera/ku jer će vam više imponovati njegova/njena naklonost i pažnja. Nemojte se igrati osećanjima jednog udvarača koji već duže vreme pokušava da vam se približi. Ako ste pak prekinuli jednu vezu, period do 14. decembra povoljan je da obnovite odnos, ali vam komunikacija i dalje neće ići u prilog.

Slobodni pripadnici ovog znaka mogu se vraćati na stare emotivne veze, mogu se pojaviti i osobe iz prošlosti sa kojima se desio nagli i burni prekid. Dobićete ideju da još jednom pokušate. Kako vam je Saturn, vladar znaka, naklonjen, moguće je da ćete shvatiti da partnera nije moguće menjati, već samo svoj stav prema situaciji i okolnostima.

Zdravlje

Pojačana nervoza i sklonost ka povredama.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

RIBE (20. 2. – 20. 3)

Posao

Osobe koje su vam nadređene puno očekuju, a stalno su nezadovoljne. I same imaju pritisak sa viših instanci pa se sve samo vrti u krug. Na ovaj način i vi postajete nezadovoljni, a kako teško podnosite pritisak, bićete više nego ikad spremni da promenite radno mesto. U vezi sa tim predlog vam stiže preko prijatelja. Takođe, može biti i nešto što ste već imali u vidu ali okolnosti nisu dozvoljavale da se realizuje. Kako vladar Riba, Jupiter, vladar karijere i uspeha, krajem meseca novembra i početkom decembra pravi povoljne aspekte, uslovi za realizaciju otvoriće se u tom periodu. Finansijska situacija je i dalje nestabilna, a troškovi iznenadni i neočekivani, što u vaš život unosi dosta nemira i nervoze. Ali, takođe, treba da znate da sa ovakvom pozicijom imate i priliku za neočekivane zarade kroz honorarne poslove, pa ne budite lenji da ih prihvatite. Iako vam se čini kao da biste radije prespavali ovaj loš period, to nije moguće. Sve što stigne do vas, čak i ako niste sigurni da to najbolje znate ili razumete, prihvatite. Bićete primorani da usput učite, ali korist će biti dvostruka. Dobićete neophodna sredstva i steći iskustvo koje možda nikada ne biste imali da ovo što vam se nudi niste prihvatili. Mnogi će se zaposliti preko veze uz podršku osoba na položaju. Oni koji nemaju ovakve mogućnosti neka posao traže u trgovini, ustanove za zabavu, restoranima… Ukoliko ste nezadovoljni sadašnjim poslom, velike šanse da to promenite imate posle 10. decembra. Tada postoji i šansa za povoljne poslovne mogućnosti sa inostranim partnerima.

Ljubav

Neke odluke vezano za vaše odnose sa partnerom morate hitno doneti, naročito ako ste u zajednici/braku. Ako ste u braku trudite se da izbegnete sukobe. Partner će biti svadljiv, hirovit i nepromišljen. Možete ga definisati kao tvrdoglavog i sebičnog, mogu se izgovoriti teške reći, iako se tako ne misli. Ukoliko imate paralelnu vezu, čuvajte se, jer će biti dovoljno šansi da se sve otkrije, a kako su sukobi na pomolu nećete lako proći. Puno toga vas opterećuje i najradije bi ste bili negde van kuće. Niste više sigurni da li je taj odnos ono što vas ispunjava u potpunosti. Prilično nesuglasica kvari porodičnu atmosferu. Emotivno ste veoma staložena osoba i potreban vam je neko ko će vam pružiti pažnju i zadovoljstvo. Na prekretnici ste da možda uđete u vezu sa atraktivnom, strastvenom, privlačnom osobom, sa kojom ste u kontaktu. Možda je bilo i flertovanja, ali nikada niste išli do kraja. Vreme je za odluke! Oni koji su slobodni biće ohrabreni da uđu u vezu punu strasti i energičnosti koja vas potpuno može promeniti, odnosno nećete moći da kontrolišete svoja osećanja, već ćete se prepustiti. Druga polovina decembra biće veoma značajna.

Zdravlje

Povremeni problemi sa glavoboljom, krvnim pritiskom i stomačne tegobe.

Comments are closed.