Mesečni horoskop za decembar-prosinac 2013.

Device, smatraćete da ste potcenjeni i da ne dobivate dovoljno priznanja za trud kojeg ulažete u izvršavanje poslovnih obaveza, ali nemojte pokušavati svađom ukazati nadređenom na nepravdu * Bikovi, ovog  meseca ništa neće vam biti poklonjeno – do rezultata ćete dolaziti isključivo zalaganjem i marljivim radom, zato nemojte zabušavati i lenčariti…

Ovan

Poslovni život
Ako surađujete s inozemstvom ili se bavite pružanje intelektualnih usluga, očekujte mnoge povoljne prilike. Premda ćete morati uložiti velike napore u rad, sav će vam se trud u konačnici isplatiti. Koncem prosinca izbjegavajte ulazak u rasprave s nadređenima, koji neće imati razumijevanja za vaše potrebe. Odgodite razgovor o isplati honorara ili obećanoj povišici.

Ljubavni život
Slobodnjaci se imaju čemu radovati. Iako djelovanje Venere u Jarcu ukazuje da u vašem ljubavnom životu neće sve biti med i mlijeko, planeti u Strijelcu obećavaju uzbudljivi društveni život i mnogo zanimljivih poznanstava. Odnos koji započnete razvijat će se sporo, no nemojte odustati. Potkraj mjeseca nećete dobro podnositi samoću, no u isto će vam vrijeme svi ići na živce. Okružite se bliskim osobama kojima ne smetaju vaša ćudljivost i česte promjene raspoloženja.

Zdravlje
Redovita tjelesna aktivnost i pravilna prehrana pomoći će vam da zadržite dobru zdravstvenu sliku.

Ocena: 7

Bik

Poslovni život
Ovog vam mjeseca ništa neće biti poklonjeno. Do rezultata ćete dolaziti isključivo zalaganjem i marljivim radom, stoga nemojte zabušavati i ljenčariti. Okolina vam neće biti posebno naklonjena, zbog čega ćete morati ulagati mnogo više truda u međuljudske odnose. Situacija se značajno poboljšava 22. prosinca, jer će se vladavina vama naklonjenog Jarca pobrinuti da se sreća okrene na vašu stranu.

Ljubavni život
Prvi dio prosinca bit će pomalo stresan i napet. Umorni od poslovnih obaveza, bježat ćete u osamu i izbjegavati komunikaciju s bližnjima. Vaše osamljivanje će vas udaljiti od voljenih. U drugom dijelu mjeseca uživat ćete u druženju i vođenju dugih razgovora. Društveni i komunikativni, osvajat ćete naklonost okoline i s lakoćom sklapati nove kontakte, a jedna će osoba uspjeti probuditi vaše osjećaje.

Zdravlje
Žene će biti sklone ginekološkim smetnjama. Pijenje uvinog čaja moglo bi vam ublažiti tegobe.

Ocena: 8

Blizanci

Poslovni život
Nećete uvažavati kritike, veće ćete ih smatrati direktnim napadom. Tvrdoglavo ćete odbijati savjete, čak i ako su izrečeni u dobroj namjeri. Nećete se moći pohvaliti strpljivošću i vještinom postizanja kompromisa pa ćete loše surađivati s okolinom. Ako ne možete izbjeći suradnju s drugima, pokušajte biti što ljubazniji i ne namećite svima svoje mišljene.

Ljubavni život
S partnerom ćete se prepirati oko raznih sitnica, nakon čega će uslijediti strastveno pomirenje. Nećete moći dugo biti razdvojeni, iako ćete većinu vremena jedno drugome ići na živce. Samce će privlačiti pomalo tajanstvene i neuhvatljive osobe s kojima neće imati mnogo dodirnih točaka. Ovaj je mjesec povoljan za ostvarenje kraćih i uzbudljivih odnosa koji će vam dugo ostati u sjećanju.

Zdravlje
Ako ste pod stresom, najbolje će vas opustiti bavljenje sportom ili hobijima.

Ocena: 5

Rak

Poslovni život
Poslovna situacija iziskivat će više koncentracije i strpljenja. Suradnici vam nisu naklonjeni, stoga im nemojte dopustiti da vas uvuku u neugodnu raspravu. Pazite kome poklanjate povjerenje i ne nasjedajte na obećanja o brzoj i lakoj zaradi. Krajem mjeseca razgovor s osobom od koje ste mnogo očekivali potaknut će vas na razmišljanje o povlačenju sa zajedničkog projekta, no nemojte brzati s odlukom ako nemate rezervni plan.

Ljubavni život
Nagomilane poslovne obaveze oduzimat će vam mnogo slobodnog vremena. Mnogi će zbog umora i povećanog broja obaveza zanemarivati voljene, na što oni neće imati razumijevanja. Vladavina Jarca koja počinje 22. prosinca unosi dodatne nemire u vašu vezu. nećete više moći gurati probleme pod tepih. Iskreni razgovor bit će jedini način da vaša veza krene dalje.

Zdravlje
Nemojte ignorirati simptome koje vam šalje organizam, već na vrijeme zatražite liječničku pomoć.

Ocena: 5

Lav

Poslovni život
Najbolje ćete se snalaziti u osmišljavanju novih projekata. Kreativnost i originalnost izdižu vas iz prosjeka i daju vam mogućnost da ostvarite neke davne ambicije. Uživat ćete u interakciji s okolinom i dobro se snalaziti u vođenju pregovora. Poznanstvo s osobom koja dijeli vaše želje i ambicije moglo bi imati presudan utjecaj na vašu daljnju karijeru.

Ljubavni život
Na ljubavnom planu dolazi do pozitivnih promjena. Bit ćete strpljiviji i tolerantniji, što će vam pomoći da se ponovno zbližite s partnerom i unaprijedite vašu vezu. samci će biti vrlo poželjni i uživat će u flertu, a ljubavna iskra bi se mogla roditi a radnom mjestu. Nećete više moći kriti osjećaje koje gajite prema privlačnom suradniku. Zauzeti će uživati u svakom trenutku provedenim u društvu voljenog, a mnogi će parovi razgovarati o braku ili djeci.

Zdravlje
Pogodno je vrijeme za započinjanje novog, zdravijeg režima prehrane.

Ocena: 9

Devica

Poslovni život
Smatrat ćete da ste podcijenjeni i da ne dobivate dovoljno priznanja za trud kojeg ulažete u izvršavanje poslovnih obaveza. Nemojte pokušavati svađom ukazati nadređenome na nepravdu, već njegovu pažnju pokušajte pridobiti marljivim radom i zalaganjem. Krajem mjeseca dobra koncentracija omogućit će vam da istovremeno obavljate nekoliko različitih poslova.

Ljubavni život
Početak mjeseca bit će stresan. U vašem će domu vladati napeta atmosfera, a s ukućanima ćete se svađati oko svake sitnice. Ukoliko ne budete promišljeniji, svojim brzim jezikom mogli biste ugroziti budućnost nekih veza ili prijateljstava. 22. prosinca stvari se okreću u vašu korist. Samce očekuje uzbudljivo ljubavno razdoblje prepuno novih prilika, dok će mnoge parove obradovati vijest o trudnoći.

Zdravlje
Nekvalitetna  prehrana rezultirat će žgaravicom, probavnim smetnjama ili nadutošću.

Ocena: 6

Vaga

Poslovni život
Ambiciozni ste i s lakoćom ostvarujete ciljeve. Prepreke će vas motivirati da budete još hrabriji, što će se pokazati osobito cijenjenom osobinom. Nadređeni će prepoznati vaše sposobnosti pa bi vam mogli ponuditi odgovorniju i bolje plaćenu poziciju. U prvom dijelu mjeseca ćete više putovati i komunicirati s okolinom, dok ćete krajem mjeseca češće odrađivati administrativni dio posla.

Ljubavni život
Samci će mnogo izlaziti i susretati razne zanimljive osobe. Imat ćete mnogo prilika za flert, a vašu će pažnju privući ozbiljna i inteligentna osoba uz koju ćete se osjećati sigurno. Parovi koji su dugo zajedno dobro će se slagati, a niti pokoja trzavica neće ugrozit njihovu sreću. Potkraj mjeseca obuzet će vas bezrazložna ljubomora pa ćete stalno napadati partnera. Pokušajte se ipak suzdržati od ishitrenih reakcija, koje bi mogle ugroziti vaš odnos.

Zdravlje
Imate li problema s kašljem, razmislite o prestanku pušenja.

Ocena: 7

Škorpion

Poslovni život
Možete očekivati poboljšanje financijske situacije. Očekuje vas isplata zaostalog honorara ili plaće, dok će neki primiti ponudu za dodatnim poslom koji će im pomoći da poplaćaju nagomilane račune i režije. Kraj mjeseca povoljan je za sve intelektualne aktivnosti i interakciju s okolinom. Ljubazno i pristupačno ponašanje otvorit će vam sva vrata.

Ljubavni život
Intimni odnosi ulaze u mirnu etapu. Zauzeti će se posvetiti uređenju doma i planiranju zajedničke budućnosti s partnerom. Kraj godine mnogi će iskoristiti za odlazak na zajedničko putovanje, koje će unijeti novu svježinu u njihovu vezu. Samci će se intenzivnije družiti s nekim tko im već duže vrijeme zaokuplja pažnju. Konac godine izvrsno je vrijeme za sklapanje novih poznanstva, koja ćete ostvarivati prilikom izlaska ili putovanja.

Zdravlje
U prvom dijelu mjeseca posezat ćete za hranom kako biste se oraspoložili. Nervozu radije pokušajte odagnati pojačanom tjelesnom aktivnošću.

Ocena: 7

Strelac

Poslovni život
Energičnim pristupom poslu impresionirat ćete nadređene. Nova zaduženja i povećanje odgovornosti donose bolju reputaciju i dragocjeno iskustvo, ali i poboljšanje financijskih prilika. Ako morate donijeti važnu poslovnu odluku, nemojte biti brzopleti. Oslonite se na svoju intuiciju i nemojte slušati svakojake savjete kolega koji nemaju dovoljno iskustva.

Ljubavni život
Vrijeme vaše vladavine donosi intenzivne i uzbudljive dane. Samci će uživati u pogledima suprotnog spola, no pažnju će davati samo osobama za koje procijene da su dobar materijal za vezu. Zauzeti će s partnerom biti u skladnim odnosima, a mnoge zajedničke aktivnosti dodatno će ih zbližiti.  Iskoristite dane potkraj mjeseca za odmor i ugađanje vlastitim potrebama. Bavite se hobijima i aktivnostima koje vas opuštaju i pokušajte se što manje opterećivati problemima bližnjih.

Zdravlje
Nikakve zdravstvene smetnje neće vas uspjeti izbaciti iz takta. Pozitivan način razmišljanja pomoći će vam da prevladate sve probleme.

Ocjena: 9

Jarac

Poslovni život
U prvom dijelu prosinca nećete biti posebno snalažljivi i poduzetni. Obaveze obavljate s upola snage, a najugodnije ćete se osjećati ako svoje ideje i prijedloge ne morate pred nikim izlagati. Okolnosti se poboljšavaju nakon 22, kad je pravo vrijeme da prionete na planiranje novih projekata. Prihvatite svaku priliku koja vam se pruži, radilo se o dodatnom poslu, novom zaduženju ili kraćem putovanju.

Ljubavni život
Samci, ovaj je mjesec idealan za početak novih ljubavnih priča, stoga skupite hrabrost i priđite osobi koja vas privlači. Vaše će glavno oružje biti privlačan izgled, vedrina i smisao za humor. Nakon 22. moguća je obnova odnosa iz prošlosti koji nije najbolje završio. Osjećat ćete da druga strana zavrjeđuje novu priliku. Zauzeti Jarci će uživati u partnerovoj pažnji, a kraj mjeseca bit će posebno čaroban. Mnogi će se upravo tada zaručiti ili početi raditi na prinovi.

Zdravlje
Ako se osjećate nezadovoljno u svojoj koži, nova frizura ili nabavka moderne odjeće podići će vam samopouzdanje.

Ocena: 9

Vodolija / Vodenjak

Poslovni život
Početak mjeseca povoljan je za doznavanje važnih poslovnih informacija i uspostavu novih kontakata. Ne odbijajte pomoć ljudi na položaju, koja će omogućiti vašem projektu da dobije potrebnu podršku ili financijska sredstva. Koncem mjeseca osjetit ćete pad energije i motivacije za rad, a čak će vam i relativno jednostavni zadaci predstavljati napor. Ako obnašate odgovornu funkciju, pomoć podređenih suradnika pokazat će se ključnom.

Ljubavni život
Nećete podnositi boravak kod kuće pa ćete inicirati druženja i izlaske s prijateljima. Samcima bi se u prvom dijelu mjeseca mogle ostvariti romantične težnje, no nakon 22. savjetuje im se da budu oprezniji. Nemojte ulaziti u tajne veze s nekim tko je zauzet i uz koga ne možete ostvariti sreću. Parovi će zajedno izlaziti i organizirati večere s društvom u svom domu. Sam kraj godine unijet će neke napetosti u vaš dom, no iskrenim razgovor uspjet ćete ih otkloniti.

Zdravlje
Zdravlje će vas dobro služiti, za što će biti zaslužan aktivan način života.

Ocena: 8

Ribe

Poslovni život
Posvetite više pažnje na održavanje dobre poslovne reputacije. Održavanje prijateljstva s utjecajnim ljudima pokazat će se važnim faktorom za napredovanje u karijeri. Porast energije koncem godine omogućit će vam da većinu zadataka dovršite i prije kraja radnog vremena. Iskoristite dobru koncentraciju i obavite unaprijed poslove koji bi vam mogli zadavati probleme.

Ljubavni život
Nervozni ste i razdražljivi pa ćete lakše ulaziti u svađe s voljenim. Suzdržite se od previše teških uvreda koje bi mogle ubrzati prekid veza koje su već dugo na rubu. Kraj mjeseca svim parovima donosi osjetno olakšanje, stoga odgodite sve važne razgovore barem do 22. prosinca. Slobodnjaci bi se mogli upustiti u flert s osobom koja im je bila prijatelj, no snažna emocionalna i intelektualna povezanost ohrabrit će vas da podignete odnos na višu razinu.

Zdravlje
Iako nećete imati većih problema, bit ćete nervozni i napeti. Lagana tjelovježba mogla bi vam pomoći da se malo opustite.

Ocena: 6
(Osobni horoskop)