HOROSKOP: Kako se ljuti koji znak?

Ljutnja je neizostavni dio našeg emocionalnog i socijalnog sveta. Ina je je normalna, ljudska, emocionalna reakcija koju doživljavaju svi ljudi, bez obzira na doba. Pa opet, ljutnja se genralno smatra negativnom emocijom. Većina ljudi smatra da ne bi trebali osjećati ljutnju, i ne voli biti predmetom ljutnje drugih…

Svaki znak horoskopa ima nešto specifično u načinu na koji se ljuti. Koliko vam treba da od normalne i mirne osobe postanete zver koja riče i mlati sve oko sebe u stilu Hulka? Zavisi od horoskopa, naravno, pa da vidimo kako to deluje na znakove zodijaka.

Ovan

Ovan nije osoba koju biste želeli da razljutite, jer je impulsivan i doslovno se pretvara u čudovište u trenutku. Dobra stvar je da se jednako tako brzo može i smiriti, tako da takvi izlivi strasti ne traju dugo i ne izazivaju prevelike probleme.

Bik

Bik je sujetan i tvrdoglav i bolje vam je da ne dirate u njegov integritet ili njegovu porodicu. Guta dugo, ima dugačak fitilj, ali jednom kad mu prekipi, stvarno ne želite da budete blizu, štaviše, bilo bi dobro da ste na drugom kraju zemaljske kugle jer takvu erupciju još niste videli ni čuli.

Blizanci

Blizanci dobro paze s kim će se zakačiti jer znaju da njihov jezik udara opakije od biča. No, kako su po prirodi druželjubive osobe koje nisu zlopamtila, neće praviti probleme tamo gde mogu da imaju neke koristi. Kad polude, ne drži ih dugo, a onda sledi elokventno opravdanje i diplomatsko izvinjenje. I da, naravno, opet dalje po svom, kao i uvek …

Rak

Rak uvek odlaže vreme kad će eksplodirati za pogodnu situaciju, trpeći do tada na svoj način. Ako mu je ugrožena sigurnost i položaj u društvu, prvo će smisliti osvetu pa tek zatim eksplodirati ako je potrebno. Zato, kad vam počne nabrajati sve grehe, setiće se i problema iz vrtića.

Lav

Lav je impulsivan i spontan, tako da kod njega izlivi besa nisu ništa novo niti čudno. Reaguje odmah, snažno i pravo u lice, a ako mu argumenti nisu dobri, popustiće brzo. Kako je uz to jako pravdoljubiv, harmonični odnosi su mu na prvom mestu, ali s njim na čelu, naravno.

Devica

Devica je suzdržana i pristojna, ali i osetljiva i lako se uvredi, stoga često dugo kuva u sebi. Obično smisli neki svoj odbrambeni mehanizam kojim će izbaciti frustracije kako ne bi morala da napravi scenu s urlanjem i psovkama.

Vaga

Vaga se ljuti za svaku sitnicu kao znak koji najviše voli pravdu, fitilj joj je kratak i brzo se naduri i plane, no nakon toga joj je krivo pa počinje da se mazi i umiljava ne bi li izgladila situaciju. Ima razvijenu diplomatsku crta pa na kraju sve ispadne po njenom, iako vi mislite da ste sami tako odlučili.

Škorpija

Škorpija je arogantni manipulator, tako da zapravo više voli da pokazuje svoj temperament nego što je stvarno ljuta. Intuitivno skače na svaku nepravdu, a svoje bližnje štiti do zadnje kapi krvi. Ipak, uvek odlično kontroliše svoj bes, tako da zapravo treba da se pazite umiljatog Škorpiona jer vas sigurno čeka ubod žaokom kad to najmanje očekujete.

Strelac

Strelac je svestan da odaje utisak površne osobe, ali hedonizam ga tera da kaže sve što misli, pitali ga vi to ili ne. Njegove procene osoba su takve kakve jesu, ispravne ili ne, Strelci ih se drže i ne reaguju eksplozivno.

Jarac

Jarac će uvek biti spreman na kompromis, ali isto tako voli da sve bude po njegovom, pa vešto skriva svoje slabosti kako ih neko ne bi iskoristio protiv njega. Ceni odanost i pravedan je, pa će osobu koja ga izda pozvati na razgovor u četiri oka, bez ikakvog okolišanja.

Vodolija

Vodolija veruje da uvek sve zna najbolje i da je upravo ona u pravu, što često izaziva probleme s okolinom. Voli da polemiše, jasno daje do znanja da se njom ne može manipulisati, a kad je povređena tada je najopasnija, jer se pravi da nije ljuta, ali postaje agresivna i osvetoljubiva.

Ribe

Ribe se lako naljute i uvrede, ali isto tako lako opraštaju, pa je jedini problem činjenica da lako menjaju raspoloženja, pa niste uvek sigurni na čemu ste. Kad joj se neko meša u odluke, impulsivno želi da istera svoje.
Izvor: metro-portal

Advertisements