Kako izliječiti slomljeno srce

 

 

 

 

Kako izliječiti slomljeno srce

Ako ste već prošli fazu pokušaja pomirbe s bivšim partnerom (uvjeravanja kako su se stvari promijenile i traženja nove šanse) i shvatili ste da od te opcije neće biti ništa vrijeme je da krenete dalje sa svojim životom. Tužna činjenica je da ako niste uspjeli pri prvom pokušaju, nećete uspjeti ni kasnije pa je bolje što prije krenuti s izlječenjem slomljenog srca.

Naravno, problem je gdje započeti i gdje izbacite sve preostale emocije. Svatko ima svoju jedinstvenu proceduru prekida. Neke se osobe izoliraju i leže u krevetu tjedan ili dva, dok drugi teže društvenosti i ugodnijim oblicima. Nevažno koji ste tip, važno je što prije izbaciti iz misli praznu kutiju koja se nalazi u vašem srcu.

Naravno, ne radi se o tome da trebate nekoga preboljeti što je prije moguće, nego preboljeti na potpun način i jednom zauvijek.

Gotovo je nemoguće nakon prekida duge veze objektivno sagledati situaciju i mirno krenuti dalje. Slomljeno srce sklono je analiziranju i dobrog i lošeg i svega onoga u sredini. Često se možete usredotočiti na ono što ste činili pogrešno i misliti kako druga osoba nije učinila ništa što bi doprinijelo prekidu. Lako je izolirati sve ostalo i od sebe učiniti negativca, međutim bez obzira što mislili – niste, jer svaki odnos je dvosmjerna ulica.

Sljedećih pet koraka može vam pomoći da izbacite takve misli iz glave i što brže prebolite prekid.

-1- Uzmite odgovarajuću pauzu

Dajte sebi dovoljno vremena za izlječenje jer u drugom slučaju biste kasnije mogli platiti dug. Kao i hodanje sa slomljenom nogom, tako i slomljenom srcu treba vremena da se vrati punoj snazi. Kao što bi prerano stajanje na nogu izazvalo pravu katastrofu tako bi bilo i sa srcem. Ako ne prođete fazu oporavka možda ćete za tri mjeseca novom partneru morati objašnjavati zbog čega još uvijek volite bivšeg.

-2- Izbjegavajte pretjerano analiziranje

Iako ćete doći u napast, nemojte razmišljati o sljedećem:
“Kako mi je mogao lagati cijelo vrijeme?”
“Hoću li ikoga više moći ovako voljeti?”
“Kada se obljubio od mene?”
“Jesam li ostavila značaja u njegovom životu? Hoće li me brzo zaboraviti?”

Nevažno kakve okolnosti bile, uvijek će biti nekih neriješenih pitanja. Maleni detalji odjednom će postati veliki. Iako znate da je kraj veze iz nekog razloga želite njega ili sebe opravdati. Nažalost, kada je ljubav u pitanju gotovo nikad ne postoje razumljivi razlozi i odgovor koji tražite vjerojatno ne postoji. Dajte sve od sebe da skrenete misli s ovakvih pitanja.

-3- Prihvatite svoju novu realnost… Bez ljutnje

Prihvaćanje činjenice da stvari nikad više neće biti onakve kakve su bile korak je prema novom životu. Jednom kada prihvatite gubitak spremni ste zakoračiti ponovno u svijet. Vaša prošla veza puna je sjajnih sjećanja, iskustava i avantura pa usmjeravanje negativne energije neće pomoći. Nema nikakve potrebe da nekoga optužujete ili se svetite za to što stvari nisu išle. Ljubav je takva. Što je bilo, bilo je. Pređite preko toga ponosno i krenite dalje.

Bivšeg partnera trebali biste cijeniti prema onome što je on bio prema vama dok je veza trajala, ne što je sada. Uživali ste u zajednički provedenom vremenu i nema potrebe da za tim žalite. Nadajte se kako ćete se u budućnosti moći osvrnuti i prisjećati se tog partnera s toplinom, ali i sa saznanjem kako je sve gotovo i kako se neće nikada ponoviti. Kada se budete mogli prisjećati prošlosti s toplinom bez gorčine znat ćete da ste preboljeli.