Košulja kratkih rukava: Primereno ili ne?

Dilema koja još od šezdesetih okupira poslovne muškarce tiče se odevanja u toplim danima – nositi košulju sa kratkim rukavima ili ne? Da li je košulja koja otkriva ruke primerena za poslovno okruženje?

Stilisti tvrde da je ovakva košulja ušla u poslovni svet šezdesetih godina kao kompromis za sve koji su bili protiv klasičnih muških košulja. Postoji i mišljenje da je kratak rukav ušao u kancelarije samo zbog projektanata, inženjera i sličnih poziva koji veliki deo dana sede za stolovima. A, pre nekoliko godina u poslovni svet je na mala vrata ušao i ’street style’ ili, slobodno rečeno, ekscentričan stil koji podrazumeva ovakve košulje – uz telo, zakopčane do grla, interesantnih boja i dezena, bez kravate. I čini se da se od njihove pojave još intenzivnije postavlja pitanje: Kratak rukav ili ne?

Kako god, stilisti čije se mišljenje broji tvrde da je danas košulja kratkih rukava neprimerena ukoliko se prati klasičan poslovni stil koji pre svega podrazumeva odelo i cipele koje ga prate. Ako pratite nešto opušteniji stil koji je sasvim primeren poslu koji obavljate, ovakva košulja je u redu. Ipak, pre razmislite o lanenoj košulji dugih rukava ili jednostavno zavrnite rukave kada vas toplota ometa u poslu.