Još niste uspeli? Uspeh vam nije ni na vidiku? Stvar je vrlo jednostavna

Dvanaest ’prostih da prostiji ne mogu biti’ razloga reći će vam zašto još uvek sebe ne nazivate uspešnim. Baš kao i sve u životu, stvar je vrlo jednostavna. Krenite od prvog do poslednjeg i biće vam jasno zašto vam uspeh nije na vidiku.

Odlažete i odugovlačite. Dela govore više od reči, a vi verovatno mnogo pričate dok drugi rade i možda realizuju baš vaše ideje. Krenite u akciju!

Zaboravljate da niste besmrtni. Vreme prolazi i svaki minut je prilika da ostvarite svoje želje i živite život koji nazivate uspešnim.

Slušate beskorisne i glupe savete drugih. „To je mnogo teško!“, „Prestar si za to!“, „Premlad si!“, „To ti neće upaliti!“ izjave su koje sigurno čujete na dnevnom nivou. I, ne samo da ih čujete, već im i verujete.

Živite u lošem okruženju. Verovatno ste okruženi negativnim, nepoverljivim ljudima koji su pri tom rođeni skeptici i plašljivci. Učinite bilo šta da promenite ovakvo okruženje i učinite ga kreativnijim, inspirativnijim, koje će vas stimulisati da idete napred.

Ne verujete dovoljno. Šta god da želite, ma šta to bilo, morate verovati da ćete to i dobiti. Saradnja vaših misli i tela nema slabu tačku. Vaš organizam je savršena mašina.

Postoji neki problem u vašoj ekipi. Jim Rohn je to lepo rekao:“Vi ste zapravo srednja vrednost petoro ljudi sa kojima ste najčešće u kontaktu“. Ili, prevedeno „S kim si, takav si“. Dakle, ako ste okruženi lenjivcima, kukavicama, ljudima koji nemaju snove, koji kroz život idu kao kofer, prihvatite da ste i vi takvi ili jednostavno promenite ekipu. Ova vas vuče na dole i odvraća od uspeha.

Kajete se i kajete i kajete. „Eh, da sam samo onda uradio ovo“, „Da sam onda uradio ono“, „A, mogao sam da uradim to, ali nisam“. Ovo su za uspeh i napredak opasna razmišljanja, ma koliko vam se činilo da su bezazlena.

Igrate na pola radnog vremena. Recimo, jedva čekate vikend da biste se izležavali sa daljinskim u ruci ili sa prijateljima na piću. Nije poenta da radite kao dragstor. Naravno da morate pronaći balans i odmarati se, ali bar delić vikenda možete iskoristiti da radite na svom projektu i svojim ciljevima.

Nemate podsetnike. Pričajte prijateljima o svojim ciljevima i željama, imajte uz sebe motivacione rečenice, neka vam telefon svira pesmu koja će vas uvek vraćati na to što želite. Sve su ovo podsetnici koji će vam dati podsticaj da ne odustajete.

Mislite da ste već stigli do cilja i da živite život kakav zaslužujete. Greška. Uvek idite dalje i dalje, uvek ima prostora za rast. Nikada svoj život ne smete staviti na ’pauzu’.

Lako odustajete. Možda su vas tog momenta kada ste odustali od realizacije ideje delili samo jedan korak ili telefonski poziv. To nikada nećete saznati. Da li ste razmišljali nekad o tome?

Zaboravili ste da budete srećni. Šta god da radite, ako se na kraju dana sa grimasom nezadovoljstva uvlačite u krevet, ništa od vašeg uspeha. To znači da vam dan za danom prolaze, a vi ništa ne preduzimate da dobijete to štoželite.