Godišnji horoskop za 2014. godinu!

Nakon dugonajavljivanjih apokalipsi ili smaka sveta 21. decembra 2012.godine, mnogi su zaboravili da napomenu da je smak sveta zapravo bio u nama samima. Ključ svih dešavanja oduvek je bio u našem srcu i zapamtite, loši periodi i aspekti ne služe da nas onemoguće, već iskušavaju i nauče kako da budemo jači, viši i bolji u svemu što radimo. Zvezde govore, a vi samo treba da ih oslušnete i shvatite da je čarolija svuda oko vas. Srećna 2014. godina

Godišnji horoskop za 2014. godinu!

OVAN

Neobična pozicija Marsa sa kojom pripadnici vašeg znaka ulaze u Novu godinu, predstavlja pravi izazov. Meseci do kraja jula predstavljaju period akcije, novih avantura i rizika. To će usloviti ogroman utoršak energije i konfrontacije, kako sa privatnim, tako sa poslovnim partnerima, ali može da probudi vaš takmičarski duh. Ovnovi koji su u braku prvu polovinu godine vodiće borbu za prevlast sa partnerom jer će biti jako teško uspostaviti kompromis.  Trenutno imate osećaj kao da vi i partner želite potpuno različite stvari. Vi ste trenutno u poziciji domninantnije osobe koja je jača i direktnija dok je vaš partner usmeren na lične ambicije. Prva tri meseca 2014. godine možete lako da započnete romansu preko poslovnih kontakata ali i da se zaljubite u osobu koja vam je nadređena. Vi ne prihvatate reč „nemoguće“ kao stanje stvari tako da ćete u mnogim situacijama ići „glavom kroz zid“ kako biste dokazali sebi i drugima koliko ste jaki i sposobni. Situacija se menja u drugom delu jula 2014. godine kada možete lako da se odlučite na proširenje porodice, ali i zaljubite ako niste do tada. Prvu polovinu godine treba da iskoristite da rešite stambeno pitanje jer će biti povoljan period za kupoprodaju nekretnina. U januaru ćete imati finansijske krize ili veće troškove, tako da budite racionalni. Letnji meseci biće jako interesantni za sve pripadnike vašeg znaka jer će biti mnoštva izlazaka, provoda ali i turbulentnih emotivnih veza. Osoba vatrenog znaka ili podznaka u drugom delu 2014. godine može da vam bude izuzetno privlačna. Uranovi aspekti sve vreme rade svoje, ne samo ove godine, već konstatno, a to znači da odluke donosite mnogo brže, impuslvinije i prenagljenije. Mnogi Ovnovi drastično će menjati okolnosti u vezi sebe ili sopstvenog žviota.

 

BIK

Saturn u Škorpiji i tokom 2014. godine stavlja sve vaše odnose i veze na test. To se ponajviše odnosi na Bikove u dugim vezama ili brakovima. Pošto će Mars dugo meseci boraviti u Vagi, što je retko, treba da imate u vidu da poslovna situacija neće biti stabilna u prvoj polovini godine. Imaćete razne konflikte i neslaganja ili u najmanju ruku biti nezadovoljni svojim saradnicima na poslu. Pribojavaćete se konkurencije na poslu i najbolje je da prvi deo godine na poslu posmatrate kao mogućnost da postignete neki cilj, a ne kao urušavanje trenutne pozicije. Prva dva meseca Venera će i dalje biti u Jarcu što i nije loše jer treba da naučite nešto što vam je nedostajalo prethodnih godina. Mlađe Bikove ovo će vratiti na pravi put učenja na studijama. U drugom delu godine mnogo više ćete biti okrneuti porodičnim i stambenim pitanjima. Iako je Saturn ponekada težak, kod nekih Bikova koji su slobodni može da uslovi i upoznavanje drugog partnera. Ali se svakako zbog Saturna osećate kao da imate manajak energije, što ne treba da vas začudi. Ne bi bilo loše da poradite na načinu na koji vas vide druge osobe u javnosti. Godina koja je pred vama može da bude prelomna u smislu konačne odluke o prekidu ili nastavku partnerstva koje vam je važno.

 

BLIZANCI

Početak godine većina pripadnika vašeg znaka provešće na putu ili planiranju putovanja. Ako ste mladi iskoristite predstojeći mesec za učenje ispita koji su vam važni. Kombinacija Saturna i Neptuna uslovljava da vi imate velika očekivanja na poslu, ali treba da znate da je i godina 2014. godina ulaganja truda, a da ćete efekte svog rada videti tek u kasnijem periodu. Na ljubavnom planu prva polovina godine usloviće mešanje ljubavi i prijateljstva. Možete lako da započenete vezu sa nekim ko vam je bio prijatelj. To može biti u pitanju Vaga ili Ovan. Do sredine jula meseca mnogi pripadnici vašeg znaka očekivaće da dobiju saosećajnog partnera koji će biti sposoban da ih podrži, pa čak i finansijski. U drugom delu jula vaši kriterijumi postaju veći, a Blizanci koji su u dugoj vezi biće spremni da ozvaniče svoj odnos sa partnerom. Drugi deo godine donosi vam razne vrste povoljnih vesti, ishoda pregovora, kontakata uz koje ćete biti u mogućnosti da napredujete. Drugi deo godine pogoduje kraćim putovanjima. Avgust mesec može da bude turbulentan na poslovnom planu, tako da možete da imate pojačane konflikte ili nesporazume u tom periodu. Kada krajem decembra Saturn počne da ulazi u Strelca to će nagovestiti prekretnice na planu partnerstva, tako da možete rešiti da prekinete neke odnose ili ih unapredite. Generalno gledano drugi deo godine je produktivniji za sve Blizance jer ćete imati veće šanse da ostvarite svoje snove.

 

 

RAK

Pod sjajem Jupitera vaša godina i dalje traje čak i u 2014. Vi se nalazite u vozu koji vas vodi ka ostvarenju ličnih snova. Poslednjih godinu dana označavaju napredak u svakom smislu za vas, koliko god bili skeptični u pojedinim mesecima. Treba da imate u vidu da će Jupiter do sredine jula boraviti u vašem znaku do kada ćete vi završavati predviđeni ciklus promena u pozitivnom smeru. Ovo je i dalje godina velikih odluka, proširenja poslovanja ali i emotivnog napretka. Mnogi Rakovi su u sebi otkrili potrebu da prošire porodicu, dok su se ostali zaljubili. Nijedna velika odluka ne može da bude pogrešna. Kada u drugom delu godine Jupiter uđe u Lava možete da očekujete finansijski prosperitet. Poslovne pregovore koje ćete voditi do sredine godine konačno će doneti svoje vidljive rezultate u drugom delu 2014. godine. Pošto će Mars prvu polovinu godine boraviti u Vagi ne treba da se začudite ako to bude prouzrokovalo razne porodične probleme ili neke u vezi sa stanom. To verovatno znači da ćete biti u konfliktnom raspoloženju prema osobama koje su vam bliske, pa ponekada čak i previše. Ne treba da preterujete sa kritikama jer vas Mars navodi na rasprave i gubitak energije u pogrešnom pravcu. Krajem godine Saturn ulazi u Strelca što će usloviti velike poslovne promene i prekretnice u vašoj karijeri. Iskoristite predstojeću godinu da napredujete na poslu i ostvarite snove koje niste u prethodnoj godini jer vi možete sve što želite uz pozitivnu energiju Jupitera.

 

LAV

Iako trenutno uz uticaj Saturna iz Škorpije teško da možete da poverujete da će se sve preokrenuti u narednoj godini u vašu korist, vreme je da poverujete. Samim tim što Jupiter krajem jula ulazi u vaš znak, to znači da velike promene tek dolaze, a da ćete osetiti povratak pozitivne energije. Saturnov uticaj donosi vam snažne promene u porodici ili oko mesta stanovanja, pa ćete sve vreme pokušavati i u ovoj godini da rešite neki problem koji traje već godinama. Pod uitcajem Marsa u trećem polju imaćete oštre rasprave sa osobama koje vas okružuju. To će , što je neuobičajeno da potraje nekoliko meseci, tako da vodite računa da nekoga ne uvredite prejakim rečima. U prvom delu godine ćete biti beskompromisni i nespremni da se zadovoljite sa bilo čim što je spod vaših zahteva. Jupiter u vašem znaku od sredine jula, pa u narednih godinu dana od tog perioda, usloviće pozitivnu transformaciju. Mnogi Lvaovi će se zaljubiti dok će se mlađi odliučiti za proširenje porodice. Pošto je Saturn sve vreme u Škorpiji vi sve vreme osećate pojačnu odgovornost i brigu za svoje najbliže. Reklo bi se da imate izraženu saosećajnost prema osobama koje su vam bliske. Ništa ne može da vas slomi kao porodični problemi koji mogu tokom 2014. da deluju kao nerešivi. Na poslu ćete morati da sačekate drugi deo godine, kada će se stvoriti niz pozitivnih okolnosti koji će vas iznenaditi uz uticaj Jupitera. Mnogi Lavovi neće srećni ući u Novu godinu, ali sigurno nisu svesni koliko će 2014. godine biti produktivna i pozitivna za njih.

 

DEVICA

Pošto je Jupiter u Raku do jula meseca 2014. mnogi pripadnici vašeg znaka uspeće da ostvare neka nadanja i snove koji su im važni. Neke Device će to uspeti posredstvom prijatelja, dok će ostali na lak način uspeti da ostvare očekivanja. Ovo jeste godina stvaranja dobrih prijateljstava. U januaru Merkur ulazi u vaše šesto polje što znači da ćete iza praznika biti u dinamičnijem poslovnom periodu. Mars u drugom polju možete do sredine godine da iskoristite za uvećanje zarade. Treba da imate u vidu da je februar mesec veoma nestabilan za bilo kakve pregovore, odluke ili potpisivanje ugovora. U aprilu mesecu možete da radite a poboljšanju odnosa sa partnerom, pa čak i da razmišljate o braku. Ako ste slobodni, u tom periodu možete da očekujete susret. U letnjem periodu, a ponajviše u avgustu treba da budete oprezni sa donošenjem važnih životnih odluka. Mnoge Device napraviće drastične poteze, bilo u komunikaciji, bilo u odnosu sa bliskim osobama. Dok je Saturn u Škorpiji, što je do kraja 2014. vi treba da poradite na komunikaciji sa osobama sa kojima ste u emotivnoj vezi. Mnoge Device biće odlučnije i racionalnije u svojim stavovima. To je i prilika da obnovite neke kontakte. Pošto će Jupiter u drugom  delu godine da uđe u vaše dvanaesto polje, to nije loše momenat da poradite na svojim podsvesnim željama i usmerite pažnju na psihološku stranu svoje ličnosti. Kraj godine sa ulaskom Saturna u Strelca donosi vam nove životne prekretnice i mogućnost proemna mesta življenja. Za neke Device ovo će biti momenat kada će se osamostaliti, bilo u poslovnom, bilo na privatnom planu.

 

VAGA

Jeste da ste vi kao pripadnik zanak Vage sa Venere, ipak ćete u ovoj godini takoreći biti „na Marsu“. Snažan uticaj Marsa koji će se nalaziti izuetno dug period u vašem znaku, čak do jula meseca, usloviće velike turbulencije. Zbog Marsa u vašem znaku, kao što već osećate verovatno imaćere česte promene raspoloženja, izlive besa i osećaj da vas drugi ljudi ne razumeju, a naročito partner. Loše ćete reagovati na bilo kakve pokušaje umeravanja vašeg žiotnog puta, jer va Marsa neće dozvoliti da trpite autoritet. Pošto će Venera biti dugo u četvrtom polju , čak do marta meseca, većina pripadnika vašeg znaka nalaze se između dva životna puta i uz sve to trpite pritisak kako od porodice, tako od osoba kojima je stalo do vas. Neke Vage promeniće mesto življenja, dok će ostale konačno imai energije da prevaziđu svoju neodlučnost vezi sa odlukama koju su im važne. Tek od marta meseca osetićete manje olakšanje i povratak poletnosti koja vam nedostaje. Jupiter ulazi u Lava u julu što je za vas daleko povoljnije, tako da će Vagama generalno drugi deo 2014. godine biti daleko uspešniji i povoljniji. U prvom delu godine imaćete utisak da mnogo više dajete nego što možete da dobijete. Vage koje su u braku ulaze u novu godinu uz prisustvo Marsa tako da će to usloviti kroze u raznim vremenskim intervalima do jula. Mnoge Vage shvatiće da ne mogu da trpe partnerovo ponašanje, dok će sa druge strane biti nemoćne da spoznaju da su mnogo burnije reaguju na sve što im se dešava. Nekim Vagam ljubav može da se dogodi preko prijatelja, dok će neke ustanoviti koje su čari interneta. Pošto je Saturn u drugom polju i tokom ove godine, treba da imate u vidu da ćete se mučiti da naplatite novac koji ste zaradili ili čekati da drugi ispune svoja obećanja. Ako imate priliku prva dva meseca godine najbolje je da iskoristite da preuredite svoj životni prostor. Pošto ćete do jula meseca osećati konstatan pritisak ili višak energije, ne bi bilo loše da se bavite sportom ili nekom aktivnošću koja će vam pomoći bolje da se osećate.

 

ŠKORPIJA

Iako se osećate kao da nemate više energije da se borite i za najmanje stvari, Saturn će i dalje da vas muči do kraja godine. Mars u dvanaestom polju u kombinaciji sa Saturnom vas izoluje i doprinosi da se menjate u svakom pogledu. Mnogi primećuju da ste se promenili, a i sami morate da priznate sebi da se ne osećate isto kao pre nekoliko godina. Vi jeste znak koji je predviđen u ovom životu da se transformiše u svakom pogledu, ali vam Saturn stvara osećaj teskobe koju ćete kasnije spoznati kao mudrost koja vam je bila potrebna. Neke Škorpije će se odlučiti na brak pod prtiskom tereta odgovornosti koji je verovatno preteran jer vam sve deluje teže nego što jeste, dok će neke prekinuti emotivne veze od nekoliko godina. Mars u Vagi vam ne olakšava , pa ćete se do jula meseca suočavati sa nerealnim strahovima i prijaće vam vreme koje posvećujete samo sebi. Treba što više da se odmarate i redovno posećujete svog lekara kako vam Saturn ne bi doneo bilo kakve komplikacije. Do jula meseca treba da koristite period dodatno da se usavršavate jer ćete iza toga biti mnogo više koncentrisani na ambicije u karijeri. Kada u julu Mars uđe u vaš znak odlučnije ćete ići ka svim životnim ciljevima, ali ujedno i biti nedostupni za bilo kakve kompromise. Sve što vam sada deluje nemoguće i nedostižno jer zapravo uticaj Saturna koji vas usporava i donosi ključne promene na svim planovima. Njabitnije je da shvatite da je potrebno da se menjate, naučite da budete strpljivi i da vam Saturn neće oduzeti prilike već vam doneti spoznaju novih delova sebe. Promene koje doživljavate su neki vid neominosvosti kroz koje prolaze sve Škorpija.

 

STRELAC

Vaša romantična strana ličnosti koja je došla do izažaja pod uticajem Jupitera u Raku i dalje će nastaviti da bude aktuelna. Vi ste u fazi kada brinete oko finansija i previše emotivno doživljavate sve što vam se dešava. Do jula meseca možete da iskorisite dobar period za nesledstvo. Pošto će Mars prvu polovinu godine biti u vašem jedanaestom polju to znači da ćete mešati ljubav i prijateljstvo. Mnogima Strelčevima prijatelji će imati potrebu da pronalaze osobe za vezu. Tokom februara meseca možete da imate u vidu da će vam se pojaviti osobe iz prošlosti ili ako ste u stalnoj vezi, partner će btii neodlučan što će vas izbaciti iz takta. Prva dva meseca na poslu ćete pokušavati da uvećate zaradu i stalno ćete strahovati da nećete biti isplaćen za ono što radite. Vama je jako važno u prvoj polovini 2014. godine da budete materijalno osigurani što je odraz neke želje za garancijama. Kada Jupietar uđe u Lava u julu mesecu mnogima Strelčevima dešavaće se lepe stvari. To je period kada počinju pravi momenati za usavršavanje, završavanje studija ali i daleka putovanja u inostranstvo. Imaćete zanimljive kontakte sa osobama koje nisu iz vašeg grada i prijaće vam bilo kakva promena ambijent u drugom delu godine. U decembru mesecu Saturn polako, ali sigurno ulazi u vaš znak pa se pripremite za dugotrajan ciklus od skoro tri godine kada ćete mnogo toga menjati na ličnom i poslovnom planu. Pošto je Saturn do kraja godine u vašem dvanaestom polju vi se suočavate sa podsvesnim strahovima i imate faze kada vam je sasvim dobro da ne razgovarate ni sa kim, kao i da provodite više vremena sa sobom. 2014. godine jeste godina kada će započeti da dešavaju ključne promene u vašm životu, što će ponajviše biti aktuelno od jula meseca.

 

 

JARAC

Venera, planeta ljubavi i lepih dešavanja boraviće dugo vremena u vašem znaku, čak do marta, što će usloviti pozitivne promene na emotivnom planu. Iako ste vi kao znak u zodijaku dobro i poslednjih godinu dana, Venera će doprineti da se vaše emocije „odlede“. Vi uvek zadržavate spoljašnji, nevidljivi zid ispred drugih osoba kako biste se emotivno odbranili od ljudi koji mogu da vas povrede. Venera utiče da prevaziđete sebe, upustite se u nove flertove i bezuslovno poklonite nekome svoju pažnju. Ovo je period promene ličnog stila oblačenja, novih poklona ali i ulepšavanja. Dame Jarečvi pleniće neverovatnim šarmom, dok će muškarci rođeni u ovom znaku biti privlačni za osobe suprotnog pola. Marsov uticaj iz desetog polja tera vas na konfrontacije na radnom mestu, pa će vas jedna Vaga ili Ovan itetakko terati na rasprave, pa ćete trpeti pritisak. Treba da imate u vidu da ovo trenutno stanje na poslu nije realno i da će biti znatno bolje od jula meseca, ali su tenzije koje sada postoje izvesne. Do jula meseca Jupiter može neke emotivne veze da pretvori u brak ili zajednički život, a dame Jarčevi mogu u prvih tri meseca 2014. godine da se odluče na proširenje porodice. Mnogi primećuju da ste se promenili, kako u svom pristupu životnim stvarima, tako u odnosu na to kako zračite na osobe koje srećete. U drugom delu godine biće dobrih perioda za nesledstvo ili sponzorstva. Već godinu dana vama je izuzetno važna prijateljska baza u svmu što radite, tako da ćete obnoviti mnoge kontakte, ali i razjasniti odnose sa osobama koje niste videli ponekoliko godina.

 

VODOLIJA

Već više od godinu dana vi osećate da se mnogo toga menja u vašem životu da je vreme da doneste važne odluke. Saturn iz Škorpije nije blagonaklon prema vama, pa osećate promene na poslu, a mnogi pripadnici vašeg znaka bili su prinuđeni da menjaju profesiju ili radno mesto. To takođe zahteva i promenu životnih vrednosti i prihvatanje neminovnosti promene kao nešto što je ključno u ovom periodu. Uran sa druge strane nije lak, pa vam se dešavaju nepredviđene okolnosti za koje vam se čini da su šokantne i prenagljenje. Stvar j u tome da naučite da se nosite sa životnim situacijama što tolerantnije i da ne reagujete dramatično. Vi ulazite u Novu godinu iza senke, odnosno niste u punom elementu i to vam smeta ali ćete osetiti da vam prija da budete malo više sami sa sobom. Pošto ste već u takvoj fazi treba da imate u vidu da će osobama u emotivnom smislu biti veoma teško da razumeju vaša stanja kroz koja prolazite. Vi sada niste spremni da obavezivanja niti za emotivnu posvećenost jer pre svega morate da poradite na sebi i svojim ličnim ciljevima. Saturn do decembra mesec testira vau izdržljivost i volju tako da ćete zsita povremno imati utisak da nemate dovoljno energije da se borite sa životnim okolnostima. Međutim, to je samo životna faza koja traje više do dve godine i shvatćete kada Satiun uđe u Strelca u decembru zašto je sve moralo da bude ovako kako jeste. Iskoristite Marsa za usavšavanje do jula meseca. Vaši prijatelji imaće veliki uticaj kada je posao u pitanju, tako da će vam podrška Strelčeva ili Rakoa dobro doći. Emotivno ćete do marta meseca biti u dilemi u vezi sa jednom osobom ili ćete razmišljati o osobi sa kojom niste sigurni kakav potez da povučete. Jupiter ulazi u Lava u julu mesecu što će mnoge Vodolije navesti da misle da je vreme za emotivno obavezivanje prema osobi koja je pored njih. U drugom delu godinu mnogo više ćete razmišljati o braku, iako vam sada ta ideja možda deluje neverovatno.

 

RIBE

Dobar uticaj planeta na vaše pripadnike znaka deluje da se zaista osećate magično. Ovo je godina transformacije snova u realnost. Uz podršku planeta vi imate ovoljno energije da ostvarite sve što ste naumili jer Neptun naglašava vašu istinsku prirodu i veru u ono što jeste. Sa Marsom u Vagi do jula meseca traba da budete oprezni sa finansijama, jer možete imati veće izdatke. U Novu godnu ulazite prijateljski nastrojeni jer će vam prijati da oko sebe imate veći krug ljudi, dok ćete u februaru imati fazu povlačenja i priprema za nove projekte od marta meseca. Mlade Ribe treba da porade na svojim studijama ili usavršavanju do kraja godine jer Saturn deluje vredno na vas, pa je poželjno da poradite na svom dodatnom obrazovanju. Mars mesec je izuzetno povoljan za svaku poslovnu inicijativu i vašu kreativnost. Jupiter iz petog polja pogoduje vašem emotivnom statusu, pa će neki pripadnici vašeg znaka itetako da se odluče na proširenje porodice dok će drugi proaći osobu koja idealno odgovara njihovom senzibilitetu. Trenutno u ovom periodu imate  osobe među svojim prijateljima koje vam se udvaraju. Neko ko se druži već duže vreme sa vama može da gaji osećanja prema vama. Od jula meseca Juputer u Lavu nagoveštava period novi poslovnih uspeha, što ponajviše može da vam doprinese saradnja sa jednim Lavom. Godina 2014. jeste godina vašeg ličneg napredka i ostvarivanja snova jer će vaše najbolje osobine i potencijali doći do izražaja. Ovo je naročito važno za Ribe koje se bave bilo kakvom umetnošću jer ćete biti inspirisani da stvarate inovativna dela. 

Izvor: Pressonline                                                               

Advertisements