Iskustvo i godine: Ove tajne naučite tek kada napunite 40!

Objavljeno: 05.01.2014 | 19:44Izvor: medio.rs

Ako ste mislili da je zastrašujuće navršiti četrdesetu, nije uopšte. Shvatili ste kako od vodka-tonika postajete malo naporni i zli, a kako vas popodnevni san čini ljupkima i umilnima

Neke nas stvari nauči samo iskustvo i godine. Sa 40 ste naučili sve ovo.

Tačno znate šta volite, a šta ne
U ranijim godinama probali ste jogu, avokado, cigarete, razne boje kose. Učili ste jezike, kuvali zdravu hranu, ali na neke stvari vas više niko ne može nagovoriti. Znate šta volite, šta ne volite. Ne pretvarate se da ste nešto što niste i ne sramite se da to i kažete. Ne idete na druženja jer smatrate da bi to trebalo da učinite iz pristojnosti.

Svi tvoji “ludi” prijatelji su nestali
Osvrnite se malo oko sebe. Sećate se šarmantnog tipa iz srednje, prijateljice koja je svaki put na večeru zaboravila novčanik. Niste se čuli sa njima godinama. Sećate se prijatelja sa faksa kojem je sve išlo na živce i bio je užasno negativan. Sad vam je samo jedan od prijatelja s Fejsbuka i to je ok. Mrgudi, zlonamernici, ljubomorni. Svi su nestali. U četrdesetima ste se okružili pozitivnim ljudima koji vas ne iscrpljuju i koji na vas, a i vi na njih, delujete pozitivno i kreativno.

Sve one glasine o seksu su istinite
Pod zabavom mislimo na to da je dobro što nekima niste zapamtili imena, i da vam je žao što nekima niste. Sada poznajete svoje telo i nikome ne treba da se dokazujete, pravdate. Imate pravo na svoje želje, žudnje i ne sramite ih se. Seks je sjajan kada nije opterećen. I sada to znate.

Uvek ste u pravu
Barem onda kada su vaša osećanja u pitanju.Nemojte da sumnjate u sebe. Pravi je Izazov odlučiti kako ćete se nositi s njima i šta učiniti. I sada to puno bolje rešavate nego prethodnih godina.

Jedina stvar koja vam treba za dosadno formalno druženje nije apaurin
Ovo pravilo važi za singl dame. Ako idete na neku zabavu, sastanak, obućete visoke pete, nabaciti ruž i, naravno, sa sobom povesti dečka, prijatelja, rođaka, prijateljicu. Bilo koga na to dosadno okupljanje, ne idete sami i tačka. Pravila prijateljstva i čuvanja leđa važe i kada ste odrasli.

Savet koji niste tražili i koji vam ide na živce nije vredan nervnog sloma
Porodica je neizbežna. Ne možete da je zamenite, niti izbegnete. Ne možete ni da je promenite, ali možete da promenite svoj stav prema njoj. Znate onog pametnog člana porodice koji tačno zna šta ste pogrešno uradili u životu ili sestru koja misli da nije trebalo da odustanete od studiranja prava. Ne živcirate se više. Neke bitke jednostavno ne treba voditi. Znate kako da se okrenute u tišini uzdignute glave i otići čak i ako idete pravo po čašu crnog vina.

Napuniti četrdesetu je olakšanje
Ako ste mislili da je zastrašujuće navršiti četrdesetu, nije uopšte. To je idealno vreme da se osvrnute na ono što ste postigli, poslovno i privatno. Shvatili ste kako od vodka-tonika postajete malo naporni i zli, a kako vas popodnevni san čini ljupkima i umilnima. Još uvek ste mladi, zdravi i fit. Um vam je britak i život je pred vama.

Prihvatili ste da ćemo svi jednog dana umreti
Znali ste to sve vreme, no nekako vam se to napokon “slegne”, kada napunite 40. Niko ne želi da razmišlja o smrtnosti, ali to saznanje vas tera da živite život kako želite i hoćete, te da se suočite sa svim problemima.

Čekanje u redu je bezveze
Dugačak red za neku brzu hranu je bezveze. Pozoveš prijatelje u kuću. Tu nema reda, nema čekanja. Skuvate čaj, nazdravite časom vina, uživate, čavrljate i družite se.

Izvor: tportal..hr