ZDRAVSTVENI HOROSKOP ZA 2014. GODINU

Kod Lavova je zdravlje u drugom planu – jači ste i izdržljiviji od većine, ali morate da budete svesni svojih granica! * Prelazne periode prati puno stresova, što se može odraziti na stanje orgaizma Jarčeva * Zdravstveno stanje Vaga biće adekvatan odraz njihovog trnutnog zadovoljstva…

OVAN

Zdravstveno stanje u godini koja slijedi je stabilno. Naznaka težih ozlijeda i bolesti ne bi trebalo biti. No, kako ćete biti izloženi bržem ritmu života, rada i druženja mogli biste zapostaviti brigu o zdravlju. Imajte na umu da bez obzira na poslovne obaveze morate ostaviti dovoljno vremena za kvalitetan odmor. Nema potrebe da  kradete vrijeme za odmor kako biste  radili. Upravo suprotno, kako biste ubrali najbolje plodove u narednoj godini morate biti odmorni, zdravi i bistrog uma.

BIK

Kako je dobro zdravlje uvijek bilo temelj vašeg uspjeha, potrudite se održati zdravlje što boljim. Bićete podložni uobičajenim bolestima poput prehlade ili gripe, ali pametno bi bilo da ih pokušate zaustaviti na samom početku kako ne bi eskalirale u nešto ozbiljnije. Vodite  se izrekom bolje spriječiti nego liječiti i odmah počnite razmišljati o imunitetu. Još jedno područje biće vam kritično, a to su ozlijede, naročito ukoliko se bavite sportom, moglo bi doći i do povreda, pogotovo ako se upustite u avanturističke akcije bez kvalitetne pripreme ili se bavite grupnim aktivnostima a očekujete da drugi paze na Vas.

BLIZANCI

Zdravlje je prilično stabilno, uz manju opasnost od ozljeda, a poseban oprez preporučuje se ako vozite ili upravljate nekim mašinama. Naročito pažljivi budite u vožnji i pridržavajte se saobraćajnih propisa više nego inače. Obratite pažnju na kvalitetu prehrane, pokušajte se što češće baviti fizičkim aktivnostima i to će Vam, uz pozitivan stav prema životu, omogućiti dobru koncentraciju i izbjegavanje bolesti.

RAK

Stres će imati velikog uticaja na Vaše zdravlje, pa pronađite neku aktivnost gdje ćete ga moći izbaciti.Takođe, čuvajte se vlastite emotivnosti, jer bi upravo Vaši ispadi mogli biti uzrok problema sa zdravljem. Međutim skladni aspekti Jupitera i Saturna stabilizovaće i Vaše zdravlje tokom druge polovine godine. Sačuvaćete dobro zdravlje ako uspostavite balans između posla i privatnog života a svi su izgledi da ćete u tome uspjeti.

LAV

Bolesti će dolaziti nešto ubrzanijim tempom nego inače, pogotovo u prvom kvartalu godine, kad Vas očekuje period u kojem ćete biti znatno boležljiviji nego inače, i prehlade koje inače prehodate bez problema, srušiće Vas u krevet. Najviše je u opasnosti Vaš imunološki sistem zbog neadekvatne prehrane i nedovoljno odmora. Zbog stresa i frustracija i neurednog životnog stila zdravlje će Vam biti nestabilno. Stoga, poradite na kontroli osjećaja i svojim reakcijama, pronađite neki ispusni ventil koji će pojačanom fizičkom aktivnošću izbaciti sve štetne misli iz Vas.

DEVICA

Nestabilna situacija sa zdravljem uzrokovana je prvenstveno slabošću imunološkog sistema, kojem hitno treba oporavak. Uz to, bićete uobičajeno skloni problemima s probavom, stoga obratite posebnu pažnju na redovitu i kvalitetnu prehranu. Kako je cijela godina zapravo prilično dobra, ne bi je trebalo upropastiti problemima sa zdravljem, stoga od samog početka promijenite način života i prehrane, uz puno više fizičkih aktivnosti nego do sada.

VAGA

Kao i prošle, i ove Vam godine najviše glavobolje može zadati oslabljeni imunološki sistem, koji će Vas učiniti bolešljivijom osobom nego inače. Prehlade će biti stalna pojava, pa pripazite na ishranu, provjeravajte razinu stresa i trudite se živjeti zdravije nego što ste navikli.

ŠKORPIJA

Osjetićete kako Vam pada energija, pogotovo u prvoj polovini godine. Biće tu perioda u kojima ćete se osjećati depresivno i umorno i nećete se moći naspavati. Redovno vježbanje pomoći će Vam da lakše prebrodite malodušnost i bezvoljnost. Izbjegavajte stresne situacije, zdravlje je na prvom mjestu. U drugoj polovini godine, ojačaćete imunitet i energetsku razinu, a oni koje se bave spiritualnim tehnikama ove godine bi mogli vidno napredovati.

STRELAC

Bićete skloni nezgodama i nesrećama ove godine. Naročito jer ste nestrpljivi i jer razmišljate o previše stvari u isto vrijeme. Izbjegavajte prerizične aktivnosti. Ako osjećate umor ili Vas poruke, mailovi i misli dekoncentrišu nastojte ne sjedati za volan ili upravljati mašinama.

JARAC

Pucaćete od snage, izdrzljivosti i energije pa ćete se ponašati kao superjunak i zaboravljati na spavanje, odmor i rad na sebi. Važno je biti umjeren i kad smo dobro kako bismo ostatali u ravnoteži. Smeta Vam Vaš depresivni melanholični temperament, zato su za Vas smijeh, pijesma i veselje, najbolji lijek. Nađite vremena za opuštanje i meditaciju uz koje ćete ojačati intuiciju i bolje reagovati. S obzirom da su Vam kosti i koža jako osjetljivi, masaža će Vam u ovoj godini najbolje koristiti.

 

VODOLIJA

 Ove godine ćete se mnogo bolje osjećati u odnosu na prošlu. Imaćete više energije i imunitet će biti na visini zadatka. Prošlogodišnji problemi sa neuravnoteženim krvnim pritiskom, kao i glavoboljama polako ostaju iza Vas. Jedini problem može se javiti sa slabom cirkulacijom u nogama, pa bi trebalo više da se krećete i toplo oblačite u zimskim mjesecima.

RIBE

Većih zdravstvenih tegoba u ovoj godini neće biti. U prvoj polovini godine, kao i tokom ljeta imaćete dovoljno energije i osjećaćete se dosta dobro. Kraj godine, tačnije druga polovina novembra i početak decembra mogu se nepovoljno odraziti na Vaše zdravlje koje će postati nježnije a posebno su Vam ugroženi stopala i živci te respiratorni organi. Nemojte mnogo brinuti jer su problemi prolazne prirode. Izbjegavajte tešku hranu i toplije se oblačite u zimskim mjesecima. Izbjegjavajte alkohol i medikamente ili ih bar pokušajte svesti na minimum.
http://kameleon.ba

Advertisements