2014. po kineskom horoskopu: Godina Drvenog Konja

Po kineskom horoskopu, 2014. je godina drvenog ili zelenog konja. Godina Konja počinje 31. januara i završava se 18. februara 2015. godine. Feng šui eksperti iz Hong Konga smatraju da  će godina biti povezana sa konjem iza koga ne želite da stojite pošto inkorporiše nasilni elemenat vatre. “Pošto je ovo Godina drvenog Konja, a drvo je zapaljivo, biće mnogo skandala, sukoba, eksplozija i svađa”, rekao je feng šui majstor Alion Jeo AFP-u.


U kineskoj astrologiji Konj, inače, simbolizuje slavu, čast, odlučnost i eleganciju. Konj predstavlja volju za životom, pustolovinom i snažnu samosvest. Sledi nam uzbudljivo razdoblje, godina prilika koje svako mora zgrabiti na vreme ako želi imati prosperitetnu godinu. Idućih 12 meseci biće razdoblje nastanka novih stvari, originalnih ideja i projekata kojima će dobro doći samopouzdanje i želja za napretkom koji bi u 2014. trebali obeležiti živote mnogih.

Feng šui majstor Čou Hon-ming veruje da će se SAD i Evropa ekonomski oporaviti, dok će negativne uticaje osetiti zemlje poput Singapura, Indonezije, Tajlanda, Indije i Pakistana. “Zapadna ekonomija videće značajan napredak ali će istočnjačke zemlje imati poteškoća i njihove ekonomije će čak nazadovati”.

Čou veruje da će nova godina biti problematična za američkog predsednika Baraka Obamu koji je rođen u Godini vola 1961.

“Praviće gafove, biće suočen sa preprekama i političkim crvenim linijama”, rekao je on.

Rekordno visoke temperature i prirodne katastrofe biće takođe primetne zbog uticaja elementa vatre, smatraju stručnjaci.

“Postojaće više šansi za vulkanske erupcije i zemljotrese jer će element zemlje iritirati velika količina vatre”, rekao je vidovnjak Čeng Či-hang AFP-u i dodao da će tome naročito biti skloni Japan, Indonezija i Kina.

Kada je reč o pojedincima, čija se budućnost predviđa gledanjem tačnog vremena i datuma rođenja i odnosima svih elemenata, problematična pop zvezda Džastin Biber ove godine će imati mnogo problema i, kaže Jeo, ponekad neće moći da se kontroliše.

Pacov

Ovo će biti godina puna izazova za vas. Očekujte dosta zabave i zadovoljstava, ali budite spremni na to da ćete morati i teško da radite. Obratite pažnju na zdravlje.

Vo

Suočićete se sa mnogim komplikacijama i problemima ove godine, ali ćete moći da sve prevaziđete pozitivnim stavom i trudom. Novac, karijera, zdravlje će biti dobri aspekti tokom 2014. Ali vam se ne savetuje da putujete u inostranstvo ili započinjete ljubavne veze.

Tigar

Za Tigrove ovo će biti prosečna godina. Morate da pruzmete inicijativu kada je reč o vašoj karjeri i ljubavnim vezama. Zdravlje će vam biti dobro, ali ljubav zahteva više truda.

Zec

Ove godine bića vam pojačana intuicija i osećaćete se kao da možete da čitate misli drugim ljudima. Zahvaljujući tome ćete biti na dobitku i kada je profesionalani i kada je ljubavni život u pitanju. Ova godina vam donosi mnogo pozitivnih aspekata.

Zmaj

Slavite i uživajte! Ovo će za Zmajeve biti glavni moto u 2014. Da li se radilo o poslu, porodici ili partneru, ove godine ćete sigurno imati razloga za slavlje. Bićete blagosloveni dobrim zdravljem, partnerom punim razumevanja, finansijskim i poslovnim napretkom.

 

Zmija

Godina Konja će biti haotična za osobe rođene u znaku Zmije. Morate da pokušate da napravite pravilan balans između posla i zadovoljstva. Pazite na zdravlje.

Konj

Biće ovo pozitivna godina za Konje koja će im doneti boljitak i napredak. Karijera i ljubav će ići ruku pod ruku. Ne čekajte odgovarajuće okolnosti već ih sami stvarajte. Zdravlje će vam takođe biti dobro.

Ovca

2014. će biti pozitivna godina za Ovce sa puno odličnih aspekata. Ne propuštajte ni najmanju šansu u ljubavi i karjeri. Ove godine će vam najbolje ići finansijske investicije. Dobro ćete se slagati sa partnerom.

Majmun

Za Majmune ovo neće biti najbolja godina,  jer će sve biti malo sporo i dosadno. Ali nema razloga da budete nezadovoljni jer imate mnogo posla koji vas čeka. Ove godine morate da završite sve nedovršene projekte da biste sledeću započeli spremno i okrenuli novi list.

Petao

Fenomenalne prilike će zakucati na vaša vrata. Umesto da razmišljate da li imate neku bolju opciju, iskoristite svaku šansu koja će vam se pružiti ove godine. Flertovi i ljubavne afere će vam okupirati pažnju. Možda će vas mučiti problemi sa kilažom.

Pas

Što se tiče ljubavi i romanse ovo će biti dobra godina za vas. Predviđen je i neki neočekivani finansijski priliv. Zdravlje će biti odlično. Ovo će biti godina proslava i venčanja.

Svinja

Predviđanja su da ćete mnogo putovati ove godine. Imaćete ludi tempo u karijeri, ali ne brinite jer će vam ova godina doneti i mnogo novca. Možda ćete se odaljiti od partnera. Ne dozvolite da stres utiče na vas.