Šta vam donosi retrogradni hod Merkura?


Šta vam donosi retrogradni hod Merkura?

Planeta komunikacije, logike i biznisa, u retrogradnom hodu, od 6. do 28. februara opominje na oprez u saobraćaju, probleme na poslu, kod sklapanja dogovora, finansijskih transakcija i slanja SMS poruka

Pogledaj kakva je gužva u saobraćaju, to je zbog retrogradnog Merkura. Možda ste već čuli tu rečenicu… Na latinskom taj termin znači da ide unazad, ali planete ne mogu da idu u “rikverc”. Ipak, pošto se planete različitim brzinama okreću oko Sunca, kao i u saobraćaju, one “pretiču” jedna drugu. Posmatraču sa Zemlje, tada izgleda kao da pojedine idu unazad. Takvo kretanje slabi astrološki uticaj planete. Merkur je simbol mentalnog stanja, saobraćaja, komunikacija, telefona, interneta, skajpa, biznisa. U jednom znaku obično ostaje oko mesec dana, mada može i duže. U periodu njegovog retrogradnog hoda, otprilike tri puta godišnje, obično smo nervozniji, podložniji stresu, svađama, raspravama, rizičnim situacijama u saobraćaju, svađama sa komšijama, rodbinom i sl.

Od 6. do 28. februara, ne savetuje se sklapanje važnih dogovora ni potpisivanje ugovora, a mnoge SMS poruke i mejlovi mogu da završe na pogrešnim adresama. Nije preporučljiva ni promena posla, kupovina kola, podizanje kredita. Povećana je i sklonost povredama ruku, naročito šaka i ključne kosti.

Od 6. do 28. februara, Merkurov retrogradni hod preko Riba i Vodolije, znakova inspiracije, mašte, nadahnuća i genijalnosti, najviše pogoduje umetnicima, osobama koje se bave kreativnim zanimanjima i naučnicima. S druge strane, ne odgovara znacima u kojima je uticaj ove planete inače naglašen, Blizancima, Devicama i Škorpijama. Oni treba da budu oprezniji u saobraćaju i sa finansijskim transakcijama, a bilo bi dobro da pripaze i na vredne predmete.

Međutim, to ne znači da sve poslove i odluke treba da odložimo i čekamo da Merkur krene direktnim hodom. Treba samo da budete oprezniji, mudriji, tri puta merite, jednom secite.

Ovan – Prelazak retrogradnog Merkura preko Riba, do 13. februara, pogoduje umetnicima, naučnicima, farmaceutima, sportistima. U drugoj polovini perioda, možete biti razdražljivi, skloni raspravama, naročito sa Ribama i Vodolijama.

Bik – U prvoj polovini meseca, pozicije retrogradnog Merkura i vašeg vladaoca Venere, planete ljubavi, donose vam susret sa starom simpatijom. Posle 13. februara, kada se Merkur vraća u Vodoliju, brže pronalazite zajednički jezik i sa šefovima i sa saradnicima.

Blizanci – Pozicija vašeg vladaoca Merkura, u prvoj polovini meseca slabi moć vaše koncentracije, donosi preokrete i iznenađenja i na poslu i u ljubavi. U drugoj polovini perioda, preporučuje se oprez u saobraćaju kao i sa finansijskim transakcijama.

Rak – Zbog pozicije retrogradnog Merkura, vladaoca vaših astroloških polja komunikacija i prepreka, u prvoj polovini meseca budite oprezni prilikom potpisivanje ugovora, naročito sa strancima. Posle 13. februara, izbegavajte rizične finansijske transakcije.

Lav – Prelazak retrogradnog Merkura preko vašeg astrološkog polja posla i kreativnosti, tokom ovog meseca pogoduje sportistima, umetnicima, naročito ako ste zbog posla prisutni u javnosti. Posle 13. februara, moguće su ljubomorne scene i svađe sa stalnim partnerom.

Devica – Vaš vladalac, Merkur, retrogradnim hodom prelazi preko Riba, što vam do 13. februara može doneti susret sa umetnikom ili osobom koja je prisutna u javnosti. U drugoj polovini perioda, na udaru je vaš nervni sistem, budite oprezniji u saobraćaju i sudskim sporovima.

Vaga – Pozicija Merkura u Ribama, u prvoj polovini meseca, donosi vam mogućnost kontakata sa strancima ili stručnog usavršavanja u inostranstvu. Posle 13. februara, kada Merkur ulazi u Vodoliju, možete biti skloni donošenju pogrešnih odluka u vezi sa emotivnim životom.

Škorpija – Oslabljena pozicija Merkura, vladaoca vaših astroloških polja rizika i novca, u prvoj polovini perioda upozorava da bi trebalo da izbegavate rizične finansijske transakcije. Posle 13. februara, bićete više usmereni na odnose u porodici.

Strelac – Retrogradni Merkur u Ribama, u prvoj polovini perioda, nepovoljno utiče na vašu komunikaciju sa partnerom i nadređenima na poslu. Oprezno sa sudskim sporovima. Posle 13. februara, upozorava na oprez u saobraćaju, pogotovo na poledici.

Jarac – Pozicija Merkura prvoj polovini perioda donosi vam mogućnost saradnje sa strancima ili putovanja. Posle 13. februara, možete biti skloni lošim procenama poslovnih mogućnosti i finansijskih transakcija, što loše utiče na stanje vašeg nervnog sistema.

Vodolija – Retrogradni Merkur, planeta biznisa oslabljena u Ribama, u prvoj polovini meseca može uneti pometnju u vaše finansije. Posle 13. februara, kada se vraća u vaše astrološko polje ličnosti, bićete mnogo užurbaniji, pritisnuti rokovima, što će uticati i na vašu koncentraciju.

Ribe – Planeta komunikacija dosta je oslabljena retrogradnom pozicijom u vašem znaku, zbog čega ćete u prvoj polovini perioda biti preosetljivi, malodušni i skloni promenama raspoloženja. Ipak, ako se bavite nekim kreativnim zanimanjem, posle 13. februara vas očekuje bolji period.

Advertisements

Comments are closed.