Kako napraviti džem od pomorandže

Džem od pomorandže može da se napravi na više načina, ovaj je bez sredstava za želiranje, lak za pripremu i provereno dobar.
dzem od pomorandze

Kako napraviti džem od pomorandže

  1. Potrebno vam je 2kg pomorandži, 2 limuna, 1kg šećera i 2dl vode.
  2. Kupite one velike pomorandže koje imaju debelu koru i malo su suvlje unutra. One su za jelo za razliku od onih manjih, sočnih sa tankom korom koje su za sok. Pazite jer ako promašite džem će biti gorak.
  3. Pomorandže i limunove operite i stavite da se kuvaju. Kad voda provri kuvajte još 5 min pa procedite i ostavite da se ohlade.
  4. Možete da ih oljuštite ali ne morate, jer će onda džem biti interesantniji. Ne brinite neće biti gorka korica već će dati šmek pravog domaćeg džema.
  5. Isekajte pomorandže i limun, odstranjujući koštice i žilice.
  6. Ušpinujte šećer i vodu.
  7. Ubacite iseckane citruse u ušinovani šećer i kuvajte na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje.
  8. Posle sat stavite malo džema na tanjir, ako počne da se želira džem je gotov.
  9. Vruć džem stavljajte u čiste i zagrijane tegle.

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja clanka

Ceo sadr�aj ovog clanka je vlasni�tvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugacije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i kori�cenje materijala bez navodenja autora i linka ka izvoru, ili kori�cenje u komercijalne svrhe smatra se kr�enjem autorskih prava i podle�e zakonskim sankcijama.

O autoru: