Ljubavni horoskop za proleće 2014.

U proleće, koje je pred nama, mnogi se zaista osećaju više raspoloženo za zaljubljivanje, ljubav, ili im barem poraste libido. Za to postoji više razloga… A tu su i – zvezde!


Jedan od razloga ima veze s hormonima, kako muškim, tako i ženskim. S povećanom količinom sunčeve svetlosti, u muškom organizmu se stvara više testosterona, što muškarcima povećava libido. Što se žena tiče, kod njih se smanjuje količina melatonina, i zbog toga osećaju priliv energije, i, takođe, povećava im se libido…

Ali da mi ipak vidimo šta o svemu tome, za naredni period, kažu – zvezde!

Ovan

Tajna ili zabranjena ljubavna romansa u koju ste se upustili može pući početkom aprila, ali već sredinom meseca u nekoj kućnoj poseti upoznajete drskog šarmera ili egzotičnu lepoticu koji će vas baš zaluđivati sve do 9. maja. A onda, na nekoj sportskoj tribini ili u svlačionici posle treninga aerobika, možete do kraja juna, doživeti ‘adrenalinski šok’, zbog nekog mačo tipa muškarca ili bezobrazno zgodne ženske osobe. U perodu od 26. maja do 19. juna mučiće vas emotivna dilema, zbog dve podjednako intrigantne i mladolike osobe sa kojima ćete ostvariti komunikaciju putem SMS-a ili mejla.

Bik

Susret sa osobom koju ste upoznali u zadimljenom pozorišnom foajeu ili na premijeri nekog filma, lako može buknuti u strast do 6. aprila, ali ćete (iz nekih krajnje razumljivih razloga) vašu emotivnu vezu držati u tajnosti. Ipak, početkom maja, sve izbija na videlo, a počev od 20. maja biće i ljubomornih scena i razočarenja i suza (naročito za majske Bikove). Od 24. maja do 17. juna, na kraćem poslovnom putu, a možda i u nekoj piceriji ili italijanskom restoranu, možete upoznati mlađu, vrlo šarmantnu osobu. Ukoliko je Devica ili Blizanac, moguće je da od vas nešto krije, ali teško ćete joj ući u trag.

Blizanci

Pošto ste vi uglavnom zavisnik od svih vidova savremenih komunikacija, oduševićete se kada, negde sredinom aprila, počnu da vam pristižu SMS-ovi ili mejlovi romantičnog sadržaja od anonimnog obožavaoca ili obožavateljke. Moguće da će vas, posle 20. maja, opasno zaintrigirati jedan staložen Bik ili neka “vrdalama” od Vage čijem ćete šarmu vrlo lako podleći, pogotovo ako vam je rođendan u maju. Vrlo uzbudljiv ljubavni period, naročito od 26. maja do 18. juna, biće ispunjen paralelnim vezama, kraćim putovanjima i nerazumevanjem od strane jedne Ribe koja će, zamislite, posumnjati u vašu vernost!

Rak

Sentimentalno dopisivanje ili telefonska komunikacija sa romantičnom osobom iz inostranstva ili Ribom, posle 6. aprila može «ustupiti mesto» konkretnom udvaranju od strane Ovna ili jedne simpatične, ali vrlo nasrtljive osobe sa posla ili iz vašeg komšiluka. Bolji, mada ne tako uzbudljivi, dani u ljubavi nastupaju posle 9. maja, iako će vas i tada saletati jedna zauzeta i prilično naporna osoba. Pošto ćete situaciju sa njom raščistiti do 20. maja, ponovo ćete krenuti da se dopisujete sa vašom starom ljubavi koja vas neće ostavljati na miru sve do sredine juna.

Lav

Skriveni nemir po pitanju jedne neraščišćene emotivne veze ili situacije u ljubavi koji vas prati već mesecima, najzad popušta posle 9. maja kada za vas počinje gotovo dvomesečni period uzbudljivog ljubavnog života. Neće vam biti lako da se odbranite (a pitanje je da li ćete uopšte i želeti da se branite) od udvarača, naročito na radnom mestu. Jedan Ovan, Bik ili Škorpija mogu biti vrlo uporni u nameri da vas osvoje, što će najverovatnije uspeti, ali ne njima, već jednom Lavu koga već dugo poznajete. Jer, ko će vas bolje razumeti i lepše vam ugoditi, nego neko ko vas tako dobro oseća i na neka lepa vremena podseća.

Devica

Kako ćete vi samo podneti i kontrolisati sva ta ljubavna uzbuđenja i prebacivanja od strane vašeg partnera koja će vas snalaziti do 6. aprila? Ako vam je vaša emotivna veza važna, možda ćete uspeti da isplivate iz emotivnog haosa, uprkos vašoj potrebi da sve radite kako vama odgovara, ne razmišljajući o osećanjima drugih kojima je možda isto toliko, ako ne i više, stalo do vas. Hoćete li smeti da priznate, pre svega sebi, da taj izliv strasti koji će vas preplaviti u aprilu, nije ni slučajan, a ni rešiv, tek tako, preko noći? U maju sledi povoljnija emotivna klima, jer će vas kontaktirati neko ko živi daleko od vas, a nekad ste bili vro bliski.

Vaga

Ko to kaže da Vagama u životu ništa osim ljubavi nije važno, kao da se od te iste ljubavi zaista može živeti i jesti, a o plaćanju računa da i ne govorimo! Udvaranja kolega na poslu uopšte ne moraju toliko da vam imponuju koliko drugi misle, bar ne u toj meri da biste rizikovali svoju istinsku ljubav do koje vam je stalo. I bez koje zaista ne možete, mada ćete u aprilu pokušavati da ubedite partnera kako njegovoj ljubomori nema osnova, ali uzalud. Tek posle 9. maja, malo ćete «progledati» i shvatiti koliko vam imponuje jedna Vodolija koja je uvek tu – samo za vas.

Škorpija

Slatka je ta ljubav na daljinu, kada se vidite, utolite žarku želju i rastanete se do sledećeg susreta – strasnog, svakako. I tako će biti do 6. aprila kada za vas počinje period koji traje do početka jula u kojem ćete vi morati više da brinete o partneru – gde li je i s kim, da vas možda ne vara, i to s nekim iz komšiluka, takoreći vama ispred nosa, a samo vi ništa ne primećujete? Oko 20. maja, izbrojte do deset i udahnite vazduh, jer vi sve stvari (pa makar i one koje vam liče na prevaru) dramatizujete i prikazujete crnjim nego što zaista jesu. Iako ste pomalo mazohista u duši, u junu ćete ipak odahnuti, jer će vaš partner postati mnogo razumniji.

Strelac

Vreme pritajenih i tajnih strasti ostaje daleko za vama ustupajući, u aprilu, mesta otvorenim i dominantnim muškarcima (ako ste žena) i smelim ženama koje se ničega ne plaše (ako ste muškog pola) koji će pred vas postavljati visoke zahteve. A vi kao da ste samo to i čekali, jer vas izazovi oduvek vuku, jer su vam izazovi sve ono u čemu ćete uživati, shvatajući da je najzad došlo vreme neke odluke koja je već mesecima sazrevala u vama. A to pravo vreme – vreme za ljubav dolazi uoči 20. maja i potrajaće do početka jula. Taman kad nastupi žarko i vrelo leto – odraz vaše duše i vaše podsvesti željne uzbuđenja.

Jarac

Vaše ljubavno proleće počinje, zapravo, u maju, ne samo zbog procvetalih ruža, već i zato što se onda najzad, bar za izvesno vreme, nazire kraj pothranjivanju vaših ljubavnih razočarenja od kojih ste već duže vreme u sebi stvarali sliku neostvarenih ideala. Druga polovina maja donosi vam strast o kojoj ne smete ni da progovorite onoliko koliko biste želeli, ali ćete je sigurno ponovo osetiti, zbog kontakta sa osobom koja dolazi iz druge sredine, grada ili države. A možda će to biti neko koga jednostavno dugo, baš dugo niste ni videli, ni čuli (ili niste imali dovoljno sluha za njega), a rođen je možda u znaku Vodolije ili Device. Natezanje sa poslovnim partnerom u junu koji pokušava da vam se dopadne, ničemu ne vodi.

Vodolija

Ima li toga što za vas može biti nedostižno, kad je ljubav u pitanju, jer vi ste u stanju da prevalite brda i doline kako biste bili sa onim do koga vam je stalo. Pa čak i kad te razdaljine nisu, zaista, toliko dugačke u kilometrima, jer ćete u aprilu verovatno samo «hvatati zalet» za emotivne doživljaje koji vas očekuju u maju i pred kojima će vam zastajati dah. Ali, isplatiće vam se, i vi to znate, jer baš tada, jedna dinamična osoba naglašenih umetničkih sklonosti, Bik ili Vaga, može zauzeti posebno mesto u vašem životu. Pa čak i ako vas budu obuzele slatke emotivne nedoumice u periodu od 24. maja do 28. juna, teško da ćete se vi promeniti (a upravo to i privlači one koji vole vas).

Ribe

Još jedno slatko ljubavno razočaranje do 6. aprila, verujte, neće od vas napraviti nekog ko će se zakleti da se nikada više neće zaljubiti, ni na drugi, a kamoli na prvi pogled. Jer, vi volite da volite, ali i da patite, bar pomalo, bar ponekad, jer bi vam bilo prilično dosadno kad takvih uzbuđenja u vašem ljubavnom životu ne bi bilo. A da će ih biti, biće ih, pogotovo do kraja aprila, na nekom kraćem putu ili čak možda, zbog osobe koju ćete sresti u vašem komšiluku. ‘Stranac u noći’, verovatno jedna harizmatična Škorpija, pojavljuje se u maju, možda i usred bela dana, ali će vas fascinirati i pojavom i stavom. U junu se čuvajte slatkorečivih, mlađih ili mladolikih saradnika koji će pokušati da iskoriste vašu naklonost.

Autor: conopljanews.net